Doodsbedreiging medewerker azc en vernieling auto's Emmermeer in Emmen: vijf maanden cel

Emmen - Ernstige bedreiging van een azc-medewerker in Hoogeveen en zeker vijf vernielingen van autoruiten in Emmen en een vernieling van glas in een deur van het azc in Ter Apel. Het is niet verwonderlijk dat een uitgeprocedeerde asielzoeker (34) uit Marokko tot ongewenst vreemdelingen is verklaard.

Dat komt vooral omdat hij al vaak is veroordeeld. In nog geen jaar tijd heeft de man een strafblad van acht pagina's opgebouwd. De man zit in vreemdelingenbewaring in afwachting van zijn uitzetting. Maandag moest hij voor de politierechter in Assen verschijnen voor de doodsbedreiging en de reeks vernielingen. De man wilde niet bij de strafzaak aanwezig zijn. Volgens de officier van justitie is hij sinds augustus in Nederland. ,,Sindsdien maakt hij zich veelvuldig schuldig aan overlastgevende strafbare feiten."

Beelden bewakingscamera's

November vorig jaar heeft hij autoruiten van tenminste vijf auto's in de wijk Emmermeer in Emmen vernield. Ook heeft hij kleding weggenomen uit een auto. De dronken verdachte had eerder die avond al voor overlast in de buurt gezorgd. De politie stuurde hem weg. Schijnbaar is hij later teruggekomen. Op beelden van bewakingscamera's is te zien dat hij autoruiten van meerdere voertuigen aan de Canadastraat in Emmen vernielde.

Snijgebaar langs zijn hals

De man is ook schuldig bevonden aan de vernieling van glas in een deur van het azc in Ter Apel. Afgelopen maart ging hij in het azc in Hoogeveen ook over de schreef. Volgens de officier van justitie heeft hij een medewerker met de dood bedreigd. ,,De man maakte een snijgebaar langs zijn hals terwijl hij op korte afstand van de medewerker stond. Dat is een universeel gebaar en kan gezien worden als een doodsbedreiging."

De verdachte is door de politierechter veroordeeld tot vijf maanden gevangenisstraf. Dat is gelijk aan de eis van de officier van justitie. De politierechter noemt het strafblad van de verdachte zorgwekkend en de gepleegde feiten heel vervelend.

Lees terug: van winkeldiefstal tot doodsbedreiging, dit waren de zaken bij de politierechter in Assen