Emmenaar (55) veroorzaakt dodelijk ongeval op N34 bij Odoorn en moet 500 euro betalen

Emmen / Odoorn - Voor het maken van een fatale verkeersfout op de N34 bij Odoorn heeft de rechter een 55-jarige man uit Emmen een boete van 500 euro opgelegd.

De Emmenaar kwam op 22 december 2017 op de linker weghelft terecht en botste op een tegenligger. Door de botsing overleed een 41-jarige automobilist uit Borger.

De Emmenaar stond maandag voor de kantonrechter in Assen. Hoe hij die overtreding kon maken, was hem nog steeds een raadsel, zei hij tegen de rechter. De Emmenaar kwam vanuit Groningen naar Emmen. Twee zonen zaten bij hem in de auto.

Black-out

Door een te lage bloeddruk is hij vermoedelijk in een black-out terecht gekomen, verklaarde de man tijdens de zitting. Net voorbij Odoorn schrok hij 'wakker' door het gegil van een van zijn zonen. Die zag dat zijn vader naar links uitweek. De Emmenaar remde nog, maar hij kon de tegenligger niet ontwijken.

De Emmenaar begreep niet hoe hij op de linkerbaan terecht kwam. Hij haalde niet in, zei hij. Ook getuigen verklaarden later dat het geen inhaalactie betrof. Op zoek naar een verklaring liet de Emmenaar zich medisch onderzoeken.

De medici konden niets afwijkends bij de man ontdekken. Zijn rijbewijs moest hij na het incident inleveren, maar dat kreeg hij na een half jaar terug. ,,Ook daaruit blijkt dat u een gezonde man bent”, zei de rechter (ADP).