Voetbalvrede in Tweede Exloërmond stapje dichterbij

Tweede Exloërmond - Voor het eerst sinds het uitbreken van de voetbalrel in Tweede Exloërmond zijn de besturen van de voetbalclubs TEVV en Treffer '16 weer met elkaar in gesprek geweest. ,,Iedereen wil een goede toekomst voor Tweede Exloërmond."

Dat zegt Martin Hoogerkamp (D66), voorzitter van de kerngroep waarin alle acht fracties van de gemeenteraad van Borger-Odoorn in zijn vertegenwoordigd.

Voorzichtig en aftastend

Pure winst, zo noemt Hoogerkamp het feit dat voor het eerst sinds ruim drie jaar de besturen van de beide clubs weer met elkaar om tafel zaten. Dat gebeurde in een sfeer die hij 'voorzichtig' en 'aftastend' noemt. ,,Er was een bepaalde mate van begrip voor elkaars standpunten. Hoe broos het allemaal ook is, de eerste stapjes zij gezet."

Smeulend vuurtje aanwakkeren

Bij het gesprek waren ook de Stichting Dorpsbelang en Dorpshuis Tweede Exloërmond aanwezig. De kerngroep laat er nu geen gras over groeien. ,,Het vuurtje smeult, nu moeten we het aanwakkeren. Begin augustus willen we verder praten met alleen de beide voetbalclubs. Begin september volgen Dorpsbelang en Dorpshuis."