Zo ziet het nieuwe logo van Emmer zwembad Aquarena eruit: 'Mooie en vrolijke kleuren'

Emmen - Het nieuwe logo van zwembad Aquarena in Emmen is vrijdagochtend onthuld, twee weken voordat de bouw definitief is afgerond. De deuren aan het Stadionplein zwaaien 21 september open.

De reacties op de Facebook-pagina van het zwembad zijn niet van de lucht. ,,Mooie, frisse en vrolijke kleuren." ,,Mis wel geel erin." ,,Ziet er erg mooi uit." ,,We zijn klaar voor de eerste duik."

Het nieuwe Aquarena heeft drie baden. Naast het wedstrijdbad (25 meter, acht banen) is er een doelgroepenbad met beweegbare bodem met een klimwand, duikplank en groot interactief scherm, geschikt voor allerlei activiteiten zoals zwemles, aquasporten, trimzwemmen en recreatief zwemmen. Een recreatiebad heeft een Doe&Ontdek gedeelte voor kleintjes en wellness voorzieningen, zoals een sauna, infraroodcabine en stoomcabine.

Glijbaan

Pronkstuk van het recreatiebad is de glijbaan van zeventig meter, die grotendeels buiten langs gaat. Voor wie dat iets te avontuurlijk vindt is er ook een familieglijbaan van 18 meter.

Ruim 2,4 miljoen liter water is nodig om de zwembaden te vullen. De bouw kost in totaal 15 miljoen euro. Het zwembad verwacht dat er jaarlijks 300.000 bezoekers komen.