De eerste sportkampioenen dit jaar in Emmen: van 11 tot 55 jaar oud

Emmen - Tot nu toe twaalf sporters en vier teams uit de gemeente Emmen hebben het dit jaar geschopt tot Nederlands kampioen. Gisteren zijn zij door sportwethouder René van der Weide gehuldigd op het gemeentehuis. De jongste is 11 jaar, de oudste 55.

Elodie Luchies uit Emmen is met 11 jaar de jongste. Zij werd op 26 en 27 januari in Almere Nederlands kampioen twirlen in de categorie Juvenille 2 baton. Elodie traint bij Twirlteam Desafio. Elodie: ,,oen ik 6 jaar was ben ik begonnen met twirlen. Ik train 3 uur per week en mijn doel is om ooit internationaal kampioen te worden.”

Baseball

De 55-jarige Erik Eilering uit Emmen is de oudste kampioen. Hij werd op 24 februari 2019 samen met zijn baseball5 team van honk- en softbalvereniging Bedrocks Nederlands kampioen. Erik: “We zijn met ons team niet alleen Nederlands kampioen, afgelopen weekend zijn wij internationaal kampioen geworden in Barcelona. We hebben een super leuk team en ons doel is om volgend jaar weer Nederlands kampioen te worden en ik hoop dat 1 of 2 spelers uit dit team voor het Nederlands team mogen spelen.”

René van der Weide: “Ik ben onder de indruk dat in een half jaar tijd zoveel sporters uit de gemeente Emmen Nederlands kampioen geworden zijn. Je moet er heel veel voor en doen en laten om zo’n geweldige prestatie te behalen."