C’est la Vie pakt uit tijdens jubileum

Emmen - Het centrum van Emmen is op zondag 21 juli het decor voor spectaculaire straattheateracts. Dan staat het C’est la Vie festival op het programma. Vanwege de 25e editie pakt de organisatie flink uit.

Uniek is de prachtige verticale muurdans die plaatsvindt tegen de toren van de Grote Kerk. De mix van spectaculaire balans- en luchtacrobatiek, die versmelt met dans en muziek, maakt het optreden bijzonder en uniek.

De acrobaten gaan op de toren van de kerk abseilen en een choreografie uitvoeren, verticaal dansend tegen de muur van de kerk. Het vertelt een verhaal vol passie en emoties tussen man en vrouw omringd in een Argentijnse sfeer. De act is speciaal op maat gemaakt voor het jubileum van het C’ est la Vie festival en mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Drenthe.

De mannen van BV Natuur halen de natuur terug naar het hier en nu, met hun koddige kraanwagen bouwen zij een boom 2.0. In het komische theaterstuk onderzoeken ze de vraag of de natuur maakbaar is. En kom je de Grande Dames tegen? Maak dan plaats voor dit hoge bezoek. Bij de Bellentuin kunnen kinderen enorme bellen blazen.

Vlooienmarkt

In de loop der jaren is het festival uitgegroeid tot een mix van vlooienmarkt en braderie, straattheater en muziek. De stichting C’est la Vie is verantwoordelijk voor de invulling van het overdag gedeelte, het straattheater en de markt. 's Avonds gaat het feest door en neemt de horeca het stokje over met een gevarieerd muziekprogramma. Op zeven podia in het centrum treden bands en dj’s op. Zo is onder andere meestergitarist Jan Akkerman vanaf 17.00 uur te zien bij grandcafe Rue de la Gare.

Kijk voor het complete programma op www.cestlavie-emmen.nl