Sportclub Angelslo krijgt als eerste nieuw kunstgrasveld

Emmen - De vooruitzichten waren al maandenlang uitermate goed voor sportclub Angelslo. Het college van b en w van Emmen heeft deze week besloten dat de twaalf jaar oude kunstgrasmat als eerste in de rij van vier voetbalclubs wordt vervangen, omdat deze de oudste in de gemeente is én teveel versleten is.

Naast de leden van sc Angelslo maken ook bijvoorbeeld leerlingen van het nabijgelegen Carmelcollege gebruik van de kunstgrasmat en trainen jeugdleden van FC Emmen op het veld. Vanwege het intensieve gebruik versleet de mat binnen acht jaar, in plaats van de verwachte tien tot dertien jaar.

Wethouder René van der Weide meldt dat de aanleg van de mat in september start. ,,Met de nieuwe mat kan de club weer tien jaar verder.”

Veld DZOH afgekeurd

Eerder dit jaar keurde de gemeente de kunstgrasvelden (daterend uit 2011) van WKE, Sportclub Erica en FC Klazienaveen. Tevens werd twee miljoen euro werd gereserveerd om de velden te vervangen. Dat gebeurde nadat de KNVB de kunstgrasmat van voetbalvereniging DZOH eind augustus vorig jaar had afgekeurd; toen lag er bij de gemeente geen geld op de plank lag om een nieuw veld aan te leggen, zodat DZOH naar elders moest uitwijken.

Emmen trekt vanaf dit jaar twee miljoen euro uit voor de vier nieuwe kunstgrasvelden. Wanneer de velden van WKE, Sportclub Erica en FC Klazienaveen worden vervangen, is niet bekend.