Deroepert
Door Henk Folkerts

Zenuwachtig

Binnenkort moeten we, met de band, voor de derde maal naar de studio’s van Omrop Fryslân in Leeuwarden. Het programma Noarderwyn Live, waarin we spelen, bestaat al jarenlang. En al die tijd is het concept zo ongeveer hetzelfde. Live radio en televisie voor aankomende talenten en gevestigde, soms internationale, namen.

Williamstown Inc., de bluesband waar ik in speel, zit daartussen in, wereldberoemd in Ooststellingwerf, zeg maar. Het programma is van 13.00 tot 16.00 uur en elk uur doen we een nummertje. Maar, en dat is gelijk de charme van het programma, het kan ook net zo goed anders. Hoe anders, dat bekijkt presentator Willem de Vries dan wel ter plekke.

Zelf ben ik altijd weer blij als het er opzit en dat is niet alleen muzikaal gesproken (er kijken toch altijd zo’n 125.000 mensen). Nee, die studio is maar klein, een soort huiskamerachtig decor hebben ze ervan gemaakt. Intiem en gezellig, maar het zit tegelijkertijd vol met techniek. Bij techniek horen kabels en daar zit het venijn, dat is de reden dat ik zenuwachtig ben voor dit optreden. Dat ik de twee eerdere keren dat we daar stonden niet over zo’n kabel ben gestruikeld, recht de regiekamer in, is een groot wonder. Twee cameramannen met niet alleen de camera recht voor je snufferd, maar vooral ook de kabels die op stuikelhoogte staan afgesteld. Ondanks mijn aanwezigheid is het die twee keer prima gegaan.

Dus wilt u eens kijken of ik het er ook dit keer weer levend vanaf breng en het décor heel blijft, kijk vrijdag 12 juli. Bovendien, een paar onvervalste bluesnummers door de luidsprekers laten glijden kan ook geen kwaad.