Prairiehondje ontsnapt uit Wildlands en wandelt toerismebureau Emmen binnen

Emmen - Opeens loopt hij woensdag rond lunchtijd de winkel van Tourist Info Emmen aan de Monetpassage binnen: een prairiehondje op avontuur vanuit Wildlands.

Zijn onaangekondigde komst tovert bij Jannet Hendriksen nog steeds een brede glimlach op het gezicht. ,,Ja, geweldig! We waren aan het lunchen en ineens was er wat consternatie in de winkel. Het bleek dat het prairiehondje binnen was gekomen en zijn neus tegen onze ramen had gedrukt. Daarop sloten we de deuren, belden we Wildlands en maakten we foto's. Er waren geen klanten, maar toen mensen buiten in de gaten kregen wat er aan de hand was, werd het wel druk rondom de winkel. Iedereen wilde weten wat er aan de hand was."

Al eerder ontsnapt

De medewerkers van Wildlands waren snel ter plekke om de veelpleger te vangen. ,,Hij bleek vandaag al eerder ontsnapt te zijn. De verzorgers noemden hem al 'ons kleine delinquent'. Nee, het diertje zorgde geen moment voor gevaar en was ook niet in paniek. Hij vond het wel prima. Voor ons is het de meest bijzondere toerist ooit."