Dakloze bekeurd voor wildkamperen aan de Kleine Rietplas in Emmen, maar valt hij ook voorbijgangers lastig?

Emmen - Een man zonder vaste woon- of verblijfsplaats is deze week bij de Kleine Rietplas in Emmen door agenten bekeurd vanwege wildkamperen. Hij is niet de enige. Politiewoordvoerder Ernest Zinsmeyer meldt dat er twee daklozen in nabijheid van de recreatieplas bivakkeren. ,,Ze moeten daar weg.”

Volgens Zinsmeyer gaat het om twee mannen van rond de dertig jaar, afkomstig uit de omgeving van Emmen. ,,We weten wie het zijn en hebben beiden aangesproken op hun gedrag. Een van hen heeft inmiddels een boete gehad voor wildkamperen (140 euro, red.).’’ Het tentje waarin de man overnacht zou er al twee weken staan.

Bedelen

Een omwonende meldt op Facebook dat haar minderjarige dochter gisteren vlakbij de Kleine Rietplas en de velden van voetbalvereniging DZOH door een man is lastiggevallen. Hij zou op een grijze fiets rondrijden en gebrekkig Nederlands spreken. Een ander schrijft in een reactie dat de man ook om geld bedelt en erg direct is in de manier waarop hij voorbijgangers benadert.

Of het in dit bewuste geval om een van de daklozen gaat, kan Zinsmeyer niet bevestigen. ,,Die melding is niet bekend, dus ik kan niet zeggen of het om dezelfde persoon gaat. In dergelijke gevallen roepen wij op om dat gelijk aan ons door te geven, zodat wij actie kunnen ondernemen.”

Inmiddels heeft een van de daklozen zijn biezen gepakt. Zinsmeyer verwacht dat de ander vandaag of morgen vertrekt. ,,In ieder geval op korte termijn. De wijkagent houdt de omgeving nauwlettend in de gaten.”