Arjan Busscher gaat met TC Rackem voor gezelligheid en beweging

Klazienaveen - Arjan Busscher is 50 jaar en woont in Klazienaveen. Hij is hoofd financiën en ICT bij Brouwer Flexibele Ruimtes. Lees meer over Arjan in deze editie van de rubriek Sportief Persoonlijk.

Voor welke vereniging ben jij actief als vrijwilliger?
„Ik ben bij tennisclub Rackem in Klazienaveen samen met anderen actief met de organisatie van het Rackem Open tennistoernooi.”

Waarom juist vrijwilliger geworden voor Tennisclub Rackem?
„Ik vind het belangrijk dat we dit soort verenigingen samen in stand houden. Een vereniging kan niet zonder vrijwilligers en ik draag daarom graag mijn steentje bij.”

Waaruit bestaat jouw vrijwilligerswerk voor de vereniging?
„Ik houd me bij tennisclub Rackem bezig met de promotie van het Rackem Open.”

Vertel eens meer over het Rackem Open dat tot en met zondag duurt?
„Het Rackem Open is een tennistoernooi waaraan ook leden van andere verenigingen mogen deelnemen. Het toernooi dat juist deze week wordt gespeeld en afgelopen vrijdag is gestart, duurt tot en met zondag aanstaande. Die dag worden de finales gespeeld. Dit jaar alweer voor de tiende keer en we hebben 158 deelnemers. Dat is een absoluut record in de geschiedenis van dit toernooi.”

Hoe vaak per week ben je op de club te vinden?
„Een tot twee keer per week ben ik wel op de club te vinden om een balletje te slaan of om gewoon even kijken. Met een kantoorbaan moet je toch in beweging blijven.”

Wat kenmerkt TC Rackem als vereniging?
„ Het is een nuchtere vereniging. Geen poespas, doe maar gewoon én waar de vele vrijwilligers allerlei activiteiten organiseren.”

Wat is jouw historie bij de club?
„Zo’n vijftien jaar geleden begonnen met tennislessen te nemen om gewoon eens wat meer te bewegen. Daar een aantal mensen getroffen waarmee we hadden afgesproken om elke woensdag een balletje te gaan slaan. Dat doe ik nog steeds. Een poosje in het bestuur gezeten om me daar ook bezig te houden met promotie en mee te denken over allerlei zaken.”

In hoeverre staat TC Rackem er goed op?
„We hebben een goed sfeer op de club. Dat hoor je bijvoorbeeld ook als leden van andere verenigingen bij ons op bezoek komen, zoals deze week bij het Rackem Open. Verder is ons clubhuis wel redelijk uniek en zo’n tien jaar geleden helemaal verbouwd, grotendeels door leden van de verenging zelf.”

Zelf ook een fanatiek tennisser?
„Ik ben meer een recreatief tennisser. Er zit wel eens een leuk balletje tussen, maar om nu te zeggen dat ik goed ben? Nee, dat niet. Het gaat me om de gezelligheid in combinatie met een stuk beweging. En voor die gezelligheid ben je bij ons op de club aan het goede adres.”

Wie is jouw grote voorbeeld in de sport tennis?
„Mijn tegenstanders als ze weer een mooie bal slaan.”

Gloriemoment als tennisser?
„Die moet nog komen, denk ik. Echt in de prijzen ben ik nog niet gevallen. Maar dat geeft niet, want ook een potje voor de dagwinst speel ik met veel plezier.”

Dieptepunt?
„Overlijden van onze dochter Lorain, vlak naar haar geboorte en inmiddels 21 jaar geleden.”

Wat wil je verder nog bereiken namens de organisatie van jullie toernooi?
„Dat hebben we eigenlijk dit jaar bereikt: een volle bak met 158 deelnemers.”

Als ik alleen de baas van mijn sportvereniging zou zijn, dan:
„Zou ik het ongeveer doen zoals het nu gaat. We zijn een levendige vereniging, waar altijd wel iets te doen is. Ook over het aantal vrijwilligers bij de vereniging hebben we niet te klagen, waardoor het mogelijk is om weer zo’n prachtig toernooi als het Rackem Open neer te zetten. Zonder anderen is dit gewoon niet te doen en vele handen maken licht werk.”

Wat maakt tennis zo mooi voor jou?
„Ik vind het een leuke sport en elke week probeer je weer net iets beter te worden. Nu moet ik wel toegeven dat ik na vijftien jaar nog steeds niet op Roland Garros-niveau zit, maar dat vinden ze bij Rackem niet zo erg. Hier is plaats voor iedereen.”

Een relatie?
„Ja, al bijna 25 jaar getrouwd met Marian met wie ik een zoon - Joran - heb.”

Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk thuiskom, is:
„Een lekker hapje eten en dan lekker op de bank televisie kijken of een puzzeltje maken.”

Hoe breng je graag jouw vrije tijd door?
„Eke woensdag een potje tennis dus, beetje in de tuin aan de slag en met muziek bezig. Ik was vroeger dj in Le Barrage en die hobby voer ik nog altijd één keer per jaar uit bij het EDR-toernooi van de Treffers.”

Wat ik vroeger wilde worden, is:
„Vroeger wilde ik eigenlijk net als mijn vader boer worden. Opgegroeid op een boerderij beviel me het vrije leven wel. Later kwam ik erachter dat daar toch iets meer bij kwam kijken en dat je wel iets met gewassen moet hebben om dit te kunnen. Toen ben ik via de techniek in de ICT beland, waar ik later het financiële gedeelte aan heb toegevoegd.”

Hoogtepunten in mijn leven zijn er zeker, maar wat er echt uitspringt is:
„Het Rackem Open natuurlijk.”

Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers van de Emmer Courant?
„Als je deze week leuke wedstrijden wilt zien of zelf eens wilt meemaken hoe gezellig het is bij tennisclub Rackem: kom vooral eens langs. Je bent van harte welkom. We zitten aan de Planeet 2 in Klazienaveen. Dat is achter waar vroeger de oude sporthal stond.”

Meedoen?

Ook meedoen aan Sportief Persoonlijk? Stuur een verzoek naar: emmercourant@ndcmediagroep.nl.