Deroepert
Door Henk Folkerts

Drie jaar columns

Nu ik al weer ruim drie jaar wekelijks met column en al door uw brievenbus val is het tijd voor een kleine verantwoording. Uiteindelijk val ik tenslotte ongevraagd bij u op de deurmat iets waar ik u overigens erg dankbaar voor ben.

Vooraf moet gezegd worden dat ik me had voorgenomen nooit over mijn werk te schrijven en dat de opdracht die de redactie van deze krant mij meegaf was dat het 'wel over Emmen' moest gaan. Ook had ik er geen zin aan om elke week weer een zuur stukkie te tikken. Azijnzeikerds genoeg hier in de regio, niet waar.

Ik probeer me dus aan die opdracht te houden maar soms is dat wel lastig. Uiteindelijk is Emmen geen wereldstad. Daarbij komt dat ik tegenwoordig wel eens worstel met het geven van commentaar op het Emmer nieuws.

Als de wethouder of raadslid een bepaalde mening heeft over de financiële situatie in Emmen kan ik als columnist hem of haar daarop makkelijk  afbranden. Maar wie weet heeft hij, met de meerkennis die hij heeft, wel helemaal gelijk. Ik probeer daarom het commentaar op het nieuws vanuit mijn eigen perspectief te geven. Dan schrijf ik een stukkie over mijn eigen huishoudboekje. Dat er overigens veel gezonder uitziet dan die van de gemeente.

Want wat is nieuws, wat is vervolgens dan de waarheid en wat is is het belang van degene die in het nieuws komt of diegene die het nieuws verspreid? Een proefballonetje? En stel dat je op die vragen een antwoord kunt geven wat is dan de mening van deze columnist waard? Iedereen heeft immers een mening. Vandaar dus dat ik tegenwoordig meer schrijf over hoe ik persoonlijk de wereld om me heen beleef.

Ik hoop u over drie jaar weer bij te mogen praten.