Beachpark Emmen gaat ‘Down Under’

Emmen - Stichting Beachsporten Emmen houdt op zondag 14 juli een derde divisie toernooi tijdens de nationale beachvolleybalcompetitie van de volleybalbond Nevobo.

Er kunnen maximaal twaalf vrouwen- en twaalf mannenteams meedoen. De deelnemende ploegen kunnen punten verdienen om volgende maand mee te mogen doen aan het NK in de badplaats Scheveningen.

Een bijzonder aspect is dat er zowel bij de vrouwen als bij de mannen drie Australische teams van de partij zijn. Deze teams behoren tot de voorselectie van de Australische volleybalbond en proberen via een trainingsstage in Nederland een plaats af te dwingen in de Australische selectie. De uit Assen afkomstige Margo Wiltens is oud-beachvolleybalpartner van Madelein Meppelink en tegenwoordig beachvolleybaltrainster bij de Australische bond. Via haar werden de contacten gelegd.

Inschrijven

Inschrijven voor het toernooi kan via www.volleybal.nl/beachvolleybal/zelf-beachen. Het toernooi op Beachpark Emmen begint om negen uur en de finales worden rond de klok van vier uur gespeeld. De entree is gratis op sportpark Meerdijk.