Emmer Uitmarkt Stadsbbq edition met Erwin Java en band

Emmen - Het tweede weekend van september staat het Rensenpark geheel in het teken van Uitmarkt Emmen Stadsbbq edition. Liefst drie dagen lang is het muziek, kunst, cultuur en lekker eten en drinken wat de klok slaat. Elke dag krijgt een eigen accent en dus een eigen sfeer.

Zo staat de vrijdagavond 6 september in het teken van blues en barbecue. Namens de stichting Uitmarkt Emmen vertelt Jannet Westebring: „Een van de publiekstrekkers op de vrijdag is blueszanger Ralph de Jongh. De Jongh legt zijn hele ziel bloot tijdens zijn concerten, op een manier zoals alleen hij dat kan. Een blueszanger pur sang die regelmatig een van de beste singer-songwriters van Nederland genoemd wordt. Hij is dé Nederlandse ontdekking van de blues in de 21e eeuw.”

Cultuurverblijf No Mans Land programmeert dit jaar voor het eerst mee op Uitmarkt Emmen. Kartrekkers Harrie Wegkamp en Harm Jan van Oosten maken zich sterk voor een cultuur -en poppodium in het oude olifantenverblijf. Zij geven Emmen een voorproefje. Van Oosten laat weten: „Wij zitten vol plannen en hebben enorm zin om het publiek kennis te laten maken. Tijdens de Uitmarkt zullen wij bijvoorbeeld het Noorderlicht festival presenteren dat van 23 november tot en met 22 december in het Rensenpark zal staan, maar daarover later meer. Onze focus gaat nu eerst naar de Uitmarkt. Vol trots zetten wij een paar bijzondere acts neer, die volgens ons voor vernieuwing zorgen. Voor ons is dit een mooie manier om het publiek kennis te laten maken met de stichting Cultuurverblijf No Man’s Land. Op 6 september presenteren wij talentvolle acts zoals Darlyng, de Gelukszoekers, The Thightropes en uit Berlijn komt singer-songwriter Leelo.”

Amsterdam

The Thightropes uit Groningen is een trio dat weet hoe er gespeeld moet worden. Hun optredens zitten vol met ter plekke geïmproviseerde stukken met veel soul. Daarnaast komt Darlyn uit Amsterdam. De bandleden brengen een mix van pop-, indie- en folkmuziek en maken een diepe buiging naar de platenkasten van hun ouders uit de jaren zestig en zeventig. Zangeres Diwa Meijman laat haar grote vocale talent in volle glorie horen en vertrouwt daarbij op een groovende ritmesectie, die goed kan stuwen en op andere momenten voor een laid back sound zorgt.

Westebring vult aan: „Een van de grote highlights op de vrijdagavond is niemand minder dan Erwin Java plus zijn band. Gitarist Erwin Java heeft een waanzinnige staat van dienst. Hij maakte deel uit van White Honey, Herman Brood’s Wild Romance en maar liefst 25 jaar van Cuby + Blizzards.

Meer namen en informatie over alle artiesten staat op www.uitmarktemmen.nl.