Full Colour Festival barst weer van activiteiten

Emmen - Al voor de 26ste keer staat het Full Colour Festival Emmen op het programma. Op zondag 7 juli van 11.30 tot 19.00 uur wordt het multiculturele festival gehouden in het centrum van Emmen.

Voordat het spektakel losbarst, is er om 10.30 uur een kerkdienst in de grote kerk, waarin Pieter Nanuru & Mirjam Pattiwaeleriam Nananuru een act verzorgen. Wethouder Robert Kleine verricht om 11.30 uur de opening van Full Colour Festival op het Amnestypodium.

De organisatie is in handen van Stichting Earth, die als doelstelling heeft het verbinden van culturen. Jaarlijks trekt het evenement 15.000 tot 20.000 bezoekers.

Net als vorig jaar vormen het Raadhuisplein en een deel van het Marktplein het festivalterrein. Het Markplein is vooral bedoeld als de plek voor standjes met eten en drinken uit allerlei landen. Op het Raadhuisplein bevinden zich twee podia en het kinderplein. Het kinderplein wordt verzorgd door Wildlands. Er zijn workshops, Theater Pannenkoek treedt op in een heus kindertheater naast de kerk. Ook zijn er een Indonesisch en Afrikaans kinderdansgezelschap.

Op twee podia op het Raadhuisplein (dankzij Amnesty international en Dagblad van het Noorden) treden diverse artiesten op. De aftrap is om 11.50 uur met de Cajon club van Peter Dijman met een popkoor en gerenommeerde musici. In de koepel staat de Drentse cultuur centraal met optredens van de zussen Kannegieter, Hannah Mae en de Jan Dijkhuizen Band. Ook treden op The Roosterz en Ramblin Boots. Daarnaast zijn er vele straatacts en staan er kramen met buitenlandse lekkernijen en allerlei producten.

Op de podia treden tal van muzikanten op, die muziek uit allerlei landen laten horen.

Het complete tijdschema en deelnemers staan op de website van het festival en op Facebook.