Laus Deo wint Amateurkunstprijs Emmen

Emmen - Muziekvereniging Laus Deo is de winnaar van de Amateurkunstprijs 2019 Emmen.

Cultuurwethouder Robert Kleine reikte hen de prijs met bijbehorende cheque van 1000 euro uit.

De Kunstbeweging kiest jaarlijks een bijzonder project uit dat de prijs verdient. "Er waren dit jaar 10 projecten aangemeld’," vertelt Greetje Kuipers, die als adviseur bij De Kunstbeweging werkt. "Dat geeft aan dat de amateurkunst leeft in Emmen. Verenigingen zoals koren, orkesten of theaterclubs die een vernieuwend project hebben gerealiseerd komen voor deze aanmoedigingsprijs in aanmerking. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een inspirerende samenwerking met andere disciplines."

Alice in Wonderland

Laus Deo deed dit laatste in hun ambitieuze voorstelling Alice in Wonderland. Zij zochten voor deze muziektheatervoorstelling de samenwerking met een project theatergroep van Roel Tichelaar, met dansvereniging DTC uit Schoonebeek onder leiding van Tessa de Jonge en met een projectkoor, met Erik Luikens an het roer.

Investeren in jeugdbeleid

Theaterdocent Hilde Habing is als muzikant al jaren betrokken bij het orkest en sinds enige tijd ook voorzitter. Zij schreef het script en tekende voor de algehele regie: "Heerlijk dat ik mijn expertise kan inzetten bij de artistieke ontwikkeling van ‘mijn’ orkest. En wat een waardering dat we deze prijs winnen met dit project. We hebben er samen hard aan gewerkt en het heeft ons als orkest erg verbonden. Dat gevoel van betrokkenheid hebben wij hoog in het vaandel. Het bijbehorende bedrag komt goed van pas als investering in het jeugdbeleid."

Buiten de paden

"Met de realisatie van dit project in het Atlas theater heeft Laus Deo een flinke stap buiten de paden van hun vertrouwde repertoire gezet," vindt Kuipers.

Alle inzenders ontvangen een workshop op maat voor hun vereniging. De jury bestond uit leden van Popkoor Emmen , de prijswinnaar van vorig jaar, en Greetje Kuipers.