Aanvoerder Ronald Suelmann verlengt bij Hurry-Up, selectie handbalteam krijgt steeds meer vorm

De selectie van handbalteam JD Techniek Hurry-Up krijgt voor het komende seizoen steeds meer vorm. Aanvoerder Ronald Suelmann tekent bij de Zwartemeerders bij.

Suelmann speelt al van jongs af aan bij Hurry-Up, waarbij hij in 2005 in het eerste team debuteerde. De 29-jarige rechteropbouwer aarzelde lang of hij er nog een seizoen zou aanknopen. Hij liet zijn keuze afhangen van de mate, waarin de BeNe-League club een selectie kan neerzetten die om de prijzen kan meedoen. Suelmann vond het teleurstellend dat de Zwartemeerders het afgelopen seizoen in de grensoverschrijdende competitie niet echt indrukwekkend presteerden.

Vertrouwen

'Mister Hurry-Up' heeft de afgelopen weken het vertrouwen gekregen dat de club onder de nieuwe coach Joop Fiege beter voor de dag gaat komen. Suelmann: ,,Na een gesprek met Joop Fiege en de topsportcommissie heb ik het volste vertrouwen dat er een team staat dat mee kan doen om de bovenste plaatsen.''

Daarnaast keert keeper Sven Hemmes terug bij de club. De 30-jarige Amsterdammer heeft voor twee seizoenen getekend. Hij verliet Hurry-Up vorig jaar vanwege zijn maatschappelijke carrière en ging voor Tachos in Waalwijk spelen. Dat deed hij opmerkelijk genoeg niet als keeper, maar als cirkelspeler. Na een telefoontje van manager Manuel Kremer van Hurry-Up besloot Hemmes snel als doelman terug te keren bij de club.

Baan

Hurry-Up kan na het vertrek van René de Knegt en Jan Sega een nieuwe keeper goed gebruiken. Hemmes wil in Zuid-Oost Drenthe gaan wonen. De club is voor hem op zoek naar een baan.