Waarom een deel van de provincie Drenthe vol rijplaten ligt

Automobilisten op de N33 en N34 kan het niet ontgaan zijn. Op verschillende plekken liggen allemaal rijplaten langs de weg. Maar waarom?

De rijplaten en de aanpassingen van enkele rotondes hebben alles te maken met het aanstaande transport van de grote onderdelen voor de windmolen die in een proefopstelling aan de Drentse Mondenweg tussen Nieuw-Buinen en 1e Exloërmond wordt gebouwd.

Bij rotondes rechtdoor

Naast het aanbrengen van de rijplaten, zijn twee rotondes bij Gasselte en Gasselternijveen opengebroken en voorzien van een tijdelijke weg rechtdoor. Daardoor hoeft het buitengewone transport geen bocht te maken op de verkeerspleinen.

Transport pas na TT-weekeinde verwacht

Wanneer het transport plaatsvindt, is nog niet bekend. Verwacht wordt dat het vervoer van de onderdelen voor de windmolen pas na het TT-weekeinde uitgevoerd wordt. De operatie vindt in de nachtelijke uren plaats om hinder voor overige verkeer zoveel mogelijk te voorkomen.

Vervoerders mogen niet zo maar met het uitzonderlijk transport de weg op. Het verzoek om het transport te mogen uitvoeren, moet 24 uur van te voren zijn ingediend bij de wegbeheerders.