Drenthe gunt verdubbeling N34 aan Dura Vermeer voor 10,6 miljoen euro

Emmen / Coevorden - Dura Vermeer gaat de komende twee jaar bouwen aan de verdubbeling van de N34 tussen de afslag Emmen-West en de N381. De klus, in opdracht van de provincie Drenthe, gaat 10,6 miljoen euro kosten. Exclusief btw.

Een startdatum voor de werkzaamheden heeft de provincie Drenthe nog niet bekendgemaakt.

De sloop van de twee onbemande tankstations op het bewuste deel van de N34 is bijna voltooid. Daar komen, als het aan de provincie ligt, twee bemande varianten voor terug zodra de weg vierbaans is.

BAM

De verdubbeling van de N34 tussen Coevorden-Noord en knooppunt Holsloot, uitgevoerd door bouwbedrijf BAM, begint na de zomer en is eind volgend jaar gereed.

Kwart van ongevallen op Drentse provinciale wegen op N34

Uiteindelijk moet de Hunebed Highway van Coevorden tot de afslag met de N381 bij Emmen een vierbaans autoweg worden. Veiligheid speelt daarbij een belangrijke rol. Van het totaal aantal ongevallen op provinciale wegen in Drenthe vindt 25 procent plaats op de N34.

Fly-over

De afslag Emmen-West bij Erm wordt een fly-over. De Ermerweg loopt straks dus onder de N34 door. Een soortgelijke situatie is .nemen. Die is vergelijkbaar met de situatie op de N34.'