Vierdaagsefietsers mogen gratis naar dansfestival SIVO

Westerbork - De organisatie van de Drentse Fiets4daagse gaat vrijdag 19 juli 2500 armbandjes voor dansfestival SIVO uitdelen. Die geven fietsers gratis toegang tot dansfestijn dat dit jaar voor het eerst in Orvelte plaatsvindt.

,,De fietsers doen op de vrijdag Orvelte rond 13.00 uur aan, precies het moment dat de eerste dansvoorstellingen van SIVO starten”, zegt Marieke de Kleer namens de Fiets4daagse in Westerbork. ,,De gratis armbandjes zien we als een leuke geste. Wij hebben in en rondom Westerbork al de nodige activiteiten tijdens de vierdaagse op poten gezet, maar de samenwerking met SIVO komt natuurlijk prachtig uit.”

Fietsers kunnen op deze manier een pauze inlassen en een kijkje nemen bij het driedaagse dansfestival.

De armbandjes worden de bewuste vrijdag bij de startplaats (brasserie Diggels) uitgedeeld aan de starters van alle drie de afstanden in Westerbork (30, 40 en 60 kilometer), maar ook aan deelnemers van de tocht over 60 kilometer die in Assen start.

Meer voorinschrijvers dan vorig jaar

De Kleer verwacht dat er tijdens de 54e editie van het jaarlijkse fietsevenement dagelijks 2000 fietsers in Westerbork starten. ,,We zien dit jaar een stijging in het aantal voorinschrijvingen. Melden zich in voorgaande jaren zo’n 500 deelnemers zich aan, dit jaar ligt dat aantal nu al op 700. Een kleine drie weken voor de start op dinsdag 16 juli. Ook merken we dat er steeds meer deelnemers niet alle vier dagen meefietsen, maar een, twee of drie dagen.”

Wie zich vooraf inschrijft, maakt tevens kans op een setje kaarten voor het theaterspektakel Mammoet bij Buinen, een dagje gratis het spel The Nature Game op het Dwingelderveld en een gratis verblijf op Landgoed De Börkerheide in Westerbork tijdens de fietsvierdaagse van volgend jaar. De winnaars worden woensdag 17 juli bekendgemaakt.

Westerbork is dit jaar voor de achtste keer op rij startplaats. Op www.fiets4daagse.nl staan de routes per dag aangegeven.