Wildlands Backstage
Door Hanneke Wijshake

De ijsberen zijn terug in Wildlands!

Fase 1 van de werkzaamheden in Wildlands is afgerond en dat werd vorige week gevierd. Op donderdagavond mochten genodigden en abonnementhouders voor het eerst de doorsteek maken van Nortica naar Serenga (of andersom).

Het Meridianenpad, zoals de tunnel heet, en het nieuwe pinguïnverblijf konden worden bekeken. Eerder die week werden de pinguïns verhuisd en hadden de ijsberen al kennisgemaakt met de nieuwe buren.

Wat bezoekers niet wisten is dat na deze officiële opening de nieuwe bewoners voor het oude pinguïnverblijf al arriveerden. Twee zeehonden uit een Deense dierentuin kwamen aan en werden direct in hun tijdelijke onderkomen geplaatst. Vrijdagochtend zwommen zij dus al prinsheerlijk in het water van Nortica. Deze twee zeehonden zijn een halfbroertje en halfzusje van 1 en 2 jaar oud.

Vrijdag stond er nog een diertransport gepland. Een verrassing voor de vaste bezoekers van het park, want de ijsbeerdames Noordje en Lale kwamen terug! Zij waren uit logeren geweest in het Franse La Palmyre tijdens de bouw. Rond 10:30 uur kwamen ze aan in Emmen. We hebben ze rustig uitgeladen en vervolgens eerst even een half uur met rust gelaten zodat ze konden bijkomen van de reis. We zagen direct de andere twee ijsberen, Lili en Nela, al nieuwsgierig rond het binnenverblijf ‘gluren’. Toen hebben we besloten om de vier ijsberen meteen alweer te herenigen achter de schermen. Dit ging direct hartstikke goed en vlak voor de middag zijn alle ijsberen naar buiten gegaan. Daar zijn de ijsberen nu alle vier weer te zien voor bezoekers.