Coevorder handboogsportvereniging moet verhuizen én richt vizier op 3D schieten

Coevorden - Handboogsportvereniging De Veerkracht richt momenteel een nieuw schietterrein in op sportpark Klinkenvlier in Coevorden. De club moet noodgedwongen het huidige complex aan de Euregioweg verlaten.

Secretaris Astrid Beekelaar en bestuurslid Jan-Willem Hoveling spreken van een aanzienlijke verhuisoperatie. ,,Hoewel we niet per direct van het complex weg moeten, begint de tijd onderhand wel te dringen. Het is een omvangrijke klus om alle schietelementen opnieuw op te bouwen. We zijn al een tijdje bezig met de vergunningenprocedure, maar gelukkig voldoen we nagenoeg aan alle veiligheidsvoorschriften. We kunnen de verhuizing nu verder gestalte geven."

Grotere wedstrijden

Naast de schietbaan wordt de komende maanden ook het clubgebouw plus overkapping gebouwd. ,,Dat betekent voor onze club een enorme impuls, want dankzij het nieuwe schietterrein zijn we nu ook in gelegenheid om de grotere wedstrijden te organiseren." Op het complex staan inmiddels doelpakken en doelschijven op verschillende afstanden. Het verst verwijderde doel staat 90 meter verderop. ,,De opgave met pijl en boog is helder: het doel raken. Dat zorgt niet alleen voor gezonde wedstrijdspanning, maar ook voor ontspanning."

Voor de 48 leden tellende club, waarvan bijna de helft in de jeugdcompetitie uitkomt, is het een hele opgave om de verhuizing gestalte te geven. ,,We zijn op twee fronten actief, want ook de normale clubactiviteiten draaien uiteraard gewoon door. Gelukkig zetten vele vrijwilligers de schouders eronder en liggen we redelijk op schema."

3D schieten

Hoog op de agenda van De Veerkracht staat de 3D schietcompetitie op 29 en 30 juni. Dat is in feite de vuurdoop op de nieuwe stek op sportpark Klinkenvlier. ,,Bij dit onderdeel wordt er geschoten op kunststof dierenmodellen, zoals een ree en vos. Zelfs voor ervaren schutters is dat een lastig karwei, want men moet de afstand van de objecten goed kunnen inschatten. Dat geeft een extra dimensie aan het 3D schieten", zegt Hoveling.

Deze tak van de handboogsport is op dit moment behoorlijk populair. Bekelaar: ,,Er worden ook diverse 3D wedstrijden in het bos geschoten, om zo het jachtelement nog meer naar voren te halen. Tijdens deze wedstrijd, waar ook schutters uit Friesland en Gelderland in actie komen, is er voor de toeschouwers op sportpark Klinkenvlier een speciale looproute gecreëerd, zodat het publiek de sport van dichtbij kan beleven."

Dylan Kregting

Er was in de afgelopen periode nog meer sportief succes. De leden van De Veerkracht hebben voor het eerst deelgenomen aan wedstrijden van de Nederlandse Handboog Bond (NHB), waarbij jeugdlid Dylan Kregting en clubvoorzitter Eric Beekelaar zich plaatsten voor de bondskampioenschappen. Dylan pakte in zijn leeftijdscategorie de gouden medaille en Beekelaar eindigde als vijfde.