Riejander Deen: ‘Plezier maakt presteren zoveel makkelijker’

Emmen - Riejander Deen is 23 jaar en woonachtig in Emmen. De twintiger staat op de loonlijst van Drentea Furniture Office. Lees meer over Riejander in deze editie van Sportief Persoonlijk.

Van welke vereniging ben jij lid?
„EKC 200 in Emmen.”

Waarom juist lid geworden van EKC 2000?
„Korfbal is een echte familiesport. Mijn vader is via het schoolkorfbal betrokken geraakt bij het korfbal. Zijn leraar was een fanatiek korfballer. Door de betrokkenheid van mijn vader ben ik ook op jonge leeftijd op korfbal gegaan.”

Waaruit bestaan jouw bezigheden bij deze club?
„Namens EKC 2000 ben ik actief als scheidsrechter in heel Nederland. Daarnaast zit ik in diverse commissies zoals de scheidsrechterscommissie en public relations. Ik verzorg samen met de commissie de aanstelling van de scheidsrechters in Emmen. Daarnaast organiseer ik samen met de vereniging speciale wedstrijden, zoals een interland of de noordelijke bekerfinales.”

Je korfbalt zelf ook?
„Ja, ik ben actief in een midweekteam. Dit is een team dat korfbalt tegen regionale teams in de regio van Emmen. Het is een recreatief niveau bestaande uit allerlei leeftijden en niveaus.”

Je bent ook actief als assistent-scheidsrechter en scheidsrechter?
„Ja, ik ben actief als assistent-scheidsrechter op het hoogste niveau van Nederland. Dat is de Korfbal League. Daarnaast fluit ik regelmatig zelf een wedstrijd in de eerste klasse.”

Wat kenmerkt EKC 2000 als vereniging?
„EKC 2000 is een relatief kleine vereniging. Veel werk moet helaas worden gedaan door een kleine groep vrijwilligers. Deze vrijwilligers werken hier enorm hard voor. Deze hardwerkende vrijwilligers zijn echt een kenmerk van EKC 2000.”

Wat is jouw historie bij EKC 2000?
„Ik ben in 2006 begonnen als speler in de D-jeugd. Ik heb alle jeugdteams doorlopen tot en met de A-jeugd. Vanaf dat moment heb ik gekozen voor een carrière als scheidsrechter. Als vrijwilliger ben ik actief geweest in de technische commissie en enige tijd als bestuurslid technische zaken.”

In hoeverre staat EKC 2000 er goed op?
„EKC 2000 is volop bezig met de toekomst. Er ligt een nieuw beleidsplan om leden beter te betrekken bij de vereniging en het vrijwilligerswerk onderdeel te maken van het lidmaatschap. Daarnaast is de verenging druk bezig met een nieuw technisch beleidsplan.”

Loop je al warm voor het nieuwe seizoen?
„Het huidige korfbalseizoen is bijna ten einde. De Nederlandse Kampioenschappen, tevens de laatste wedstrijden, worden op 22 juni gespeeld in De Lier. De eerste oefenwedstrijden staan eind augustus alweer gepland.”

Wie is jouw grote voorbeeld in de sport korfbal?
„Vroeger vond ik alle spelers van het eerste team geweldig.”

Gloriemoment als korfballer?
„Mijn laatste jaar als korfballer in de Drentse selectie onder 19 jaar.”

Gloriemomenten als scheidsrechter?
„Trip naar de Dominicaanse Republiek ter promotie van de korfbalsport, finale A-jeugd in de Ziggo Dome (2017) en debuut in de Korfbal League (2019).”

Wat wil je verder nog bereiken met EKC 2000?
„Ik hoop met EKC 2000 nog veel mooie momenten te bereiken zoals kampioenschappen, mooie evenementen en vooral veel gezelligheid.”

Als ik alleen de baas van mijn sportvereniging zou zijn, dan:
„Zou ik samen met de vereniging willen bouwen aan een grotere club met een eigen sporthal.”

Een relatie?
„Ja, al ruim drie jaar met Lisanne Hadders.”

Het eerste wat ik doe als ik na mijn werk thuiskom, is:
„Het eten voorbereiden.”

Hoe breng je graag jouw vrije tijd door?
„Korfbal neemt veel vrije tijd in beslag, maar zodra er geen korfbal is ga ik graag met mijn vriendin naar een stad, het strand of een concert.”

Wat ik vroeger wilde worden, is:
„Brandweerman.”

Hoogtepunten in mijn leven zijn er zeker, maar wat er echt uitspringt is:
„De korfbaltrip naar de Dominicaanse Republiek.”

Is er nog iets wat je wilt delen met de lezers van de Emmer Courant?
„Ga voor plezier, want dat maakt presteren zoveel makkelijker! Verder wil ik graag vermelden dat dinsdagavond 18 juni de noordelijke bekerfinales plaatsvinden hier bij EKC 2000 in Emmen. Mét twee topploegen: Korfbal League-vereniging LDODK uit Gorredijk en Mid-Fryslân uit Reduzem.”

Meedoen?

Ook meedoen aan onze rubriek Sportief Persoonlijk? Stuur een verzoek naar: emmercourant@ndcmediagroep.nl.