Jonge hairstylisten Drenthe College spelen zich in de kijker

Dalen / Emmen - Onlangs hebben studenten van de kappersopleiding van Drenthe College de nieuwe trendcollectie ‘Young Vibes’ uitgebracht. In samenwerking met Twins Hair & Beauty uit Dalen hebben ze een collectie samengesteld met frisse en dynamische looks, bedoeld om anderen te inspireren.

De nieuwe trendcollectie is gecreëerd in drie maanden en bestaat uit vijf looks. Tijdens het gehele traject zijn de studenten begeleid door het team van Twins Hair & Beauty. Bij Twins konden de studenten terecht voor de voorbereiding en de uitwerking van de collectie.

‘Young Vibes’ staat voor een collectie met expressieve looks, die kracht uitstralen en die opvallen door volume en textuur. Bij het knippen van de kapsels is veel gradatie in de haarlengten aangebracht, waardoor vooral de textuur mooi uitkomt.

Visagie

De trendcollectie is in beeld gebracht door fotografe Petra Holland. De kleding van de modellen werd gesponsord door kledingketen Paris2day en de visagie was in handen van studenten schoonheidsverzorging van het Drenthe College.

Het maken van een eigen trendcollectie is onderdeel van het excellentieprogramma van de kappersopleiding van Drenthe College. Door praktijkopdrachten worden deze studenten steeds opnieuw uitgedaagd nog meer uit hun talent en opleiding te halen.

Eén van de studenten vertelt: ,,Ik vond het supergaaf om zelf te ervaren hoe een trendcollectie wordt gemaakt. De voorbereiding is heel belangrijk. Kapsels opzoeken, uitzoeken welke kleur bij welk kapsel past en bijpassende kleding uitzoeken. En het belangrijkste, goede modellen vinden. Want zonder modellen kun je geen trendcollectie maken. Het eindresultaat is echt gaaf geworden en ik ben weer een ervaring rijker!”