FOTO’s: Heijting en Langerijs winnen Rundeloop

Zwartemeer - De veertiende Rundeloop in Zwartemeer is zaterdagavond gewonnen door Alwin Heijting uit Erm. Bij de vrouwen was Lisanne Langerijs uit het Duitse Schöningdorf de snelste.

De Rundeloop is een jaarlijks - op de derde zaterdag in juni - terugkerende hardloopwedstrijd door en rondom Zwartemeer, georganiseerd door de stichting Cultuur, Recreatie en Toerisme Zwartemeer. De opzet van de Rundeloop is volgens de organisatie vooral om mensen uit de directe omgeving in beweging te krijgen van 5 tot 85 jaar. De organisatie hoopt dat mensen door de loop fitter worden en zich daardoor beter gaan voelen.

De wedstrijdloop bestaat uit afstanden van 5 en 10 kilometer. Naast de wedstrijdloop was er ook een jeugdloop. Deze was bedoeld voor alle kinderen van de basisschool van groep 1 tot en met groep 8. Deelname aan de jeugdloop was gratis omdat de organisatie het belangrijk vindt dat ieder kind mee kan doen en om zodoende sport en bewegen te stimuleren.

De jeugdloop vond plaats in het centrum van het grensdorp en bestond uit drie onderdelen. De kabouterloop van 500 meter voor de kinderen uit groep 1 en 2, de jeugdloop van 1 kilometer voor kinderen uit groep 3,4 en 5 en de jeugdloop over 2 kilometer voor kinderen uit groep 6,7 en 8.