Meer vrijheid en zelfstandigheid voor oudere door alarmeringsapparaat

Aangeboden door: Zorggroep Tangenborgh

De alarmering van Zorggroep Tangenborgh is een simpele oplossing om je thuis veiliger en vrijer te voelen. Met één druk op een knop wordt professionele hulp ingeschakeld als een bewoner bijvoorbeeld is gevallen of zich onwel voelt. Tangenborgh biedt in heel Zuidoost-Drenthe alarmering aan. Hier zijn geen eisen aan verbonden en er is ook geen lidmaatschap voor nodig.

Bij een aanvraag voor alarmering komt er een medewerker persoonlijk langs bij de aanvrager. Zo zien mensen er meteen een gezicht bij en andersom natuurlijk ook. Tijdens een persoonlijk gesprek met de klant worden de ter zake doende dingen genoteerd in een dossier zoals, ziektebeelden en andere ongemakken, maar ook wie er gebeld kan worden als er wat aan de hand is. Zo weten de medewerkers van te voren waar rekening mee gehouden kan worden als de klant op de alarmknop drukt en kan er specifieker gehandeld worden.

Alarmering geeft mensen vaak een stuk vrijheid terug. Zo zijn er mensen die weer alleen durven te gaan douchen, het alarmapparaat is waterbestendig, of ze durven weer gewoon door hun eigen huis te lopen. Ze krijgen meer vertrouwen en zijn minder beperkt. Alarmering draagt er aan bij aan dat ze langer thuis kunnen blijven wonen.

De alarmering komt bij Tangenborgh binnen op de dichtstbijzijnde woonzorglocatie. Door middel van een spreekluisterverbinding vraagt de zorgmedewerker wat er aan de hand is en kan dan actie ondernemen door een medewerker te sturen of in nood een ambulance in te schakelen. Wanneer de medewerker geen gehoor krijgt, gaan ze er onmiddellijk heen.

‘’Alarmering heeft al twee keer mijn leven gered”

Meneer Van Vossen heeft al een paar jaar alarmering van Tangenborgh. Hij is hier heel tevreden mee: ‘’ik heb hartproblemen, na mijn eerste grote hartinfarct heb ik, toen ik uit het ziekenhuis kwam, alarmering van Tangenborgh afgenomen. Een week later had ik het al nodig omdat ik me weer helemaal niet goed voelde. Nadat ik op de alarmknop had gedrukt, hebben de medewerkers van Tangenborgh meteen een ambulance aan laten rukken omdat ze mijn voorgeschiedenis kenden. Dat heeft mijn leven gered. Later is dit nog een keer gebeurd.

Als je je kinderen moet bellen als er wat met je aan de hand is, kan het te laat zijn. Bovendien is het voor de kinderen of andere familieleden prettig als ze weten dat pa of ma alarmering heeft en ze zelf niet constant de telefoon in de gaten hoeven te houden of in de buurt moeten blijven. Mijn kinderen gaan nu relaxter weg, zonder ongerust te zijn over mij.’’

Indien nodig kan bij een aanvraag van alarmering dezelfde dag nog alles geregeld zijn.

Meer weten of alarmering aanvragen. Bel dan met Wijkzorg Tangenborgh 0591 687410.