Emmer Uitmarkt moet groot feest worden

Emmen - De Emmer Uitmarkt staat vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 september op het menu. De organisatie belooft één groot feest in hartje Vlinderstad.

Het culturele festival wordt gehouden in het Rensenpark, waar lokale, regionale en nationale artiesten hun opwachting maken. Er is een cultuurmarkt en in alle hoeken van het park kunnen bezoekers luisteren, kijken, genieten van optredens, deelnamen aan workshops en lekker eten. Er zijn diverse podia, er is een kidsplein met activiteiten en workshops en er zijn theatervoorstellingen en literaire sprekers.

De vrijdagavond is gereserveerd voor bluesmuziek. Daarnaast is er vooral aandacht voor jongeren in samenwerking met jongerencentrum Jimmy’s en het project Podiumfrees. Voor de zaterdag en zondag belooft het Atlas Theater een afwisselend en spetterend programma, waaronder klassieke muziek, popmuziek, cabaret en theater. In de komende weken wordt bekend welke grote namen naar Emmen komen.

Kunst en cultuur

De culturele markt laat bezoekers op zaterdag kennismaken met het Emmer aanbod van kunst en cultuur en nodigt bezoekers uit om mee te doen. Amateurverenigingen en culturele ondernemers laten zich zien tijdens optredens, presentaties en workshops.

Kinderen en jeugd kunnen hun hart ophalen in een uitgebreid programma met verschillende activiteiten, waaronder samen een duurzaam kunstproject maken.

De entree is overal gratis. Het complete programma van de Uitmarkt Emmen staat in augustus op www.uitmarktemmen.nl.