Accordeon & Trekzak Festival is vernieuwd

Barger-Compascuum - In het Veenpark in Barger-Compascuum vindt zaterdag 22 juni voor de derde keer het vernieuwde Accordeon en Trekzak Festival plaats.

Het evenement begint om 15.00 en duurt tot 22.00 uur. Het festival is vrij toegankelijk via een aparte ingang aan de Postweg. Ook de reguliere bezoekers van het Veenpark, die al eerder die dag zijn gekomen, kunnen uiteraard deze unieke muzikale avond meebeleven.

In de nieuwe opzet was het festival verplaatst naar einde augustus, als afsluiting van de vakantieperiode. Op verzoek van veel deelnemers staat het nu weer geprogrammeerd rond de langste dag van het jaar.

‘t Aole Compas, een dorp van plaggenhutten op verend veen, was in het verleden jarenlang het unieke en zeer sfeervolle decor voor het Midzomeravond Accordeon- en Trekzakfestival. Twee jaar geleden is het festival nieuw leven ingeblazen en het was meteen weer een groot succes. Het heeft nu weer een vaste plaats op de jaarlijkse activiteitenkalender van het Veenpark. Maar is op verzoek van de muzikanten, die zich ook dit jaar weer onder de eeuwenoude eiken van ‘t Aole Compas verzamelen, is het festival verplaatst naar eind juni. Reden daarvoor is de invallende duisternis, maar vooral de luchtvochtigheid. Deze is nogal van negatieve invloed op de kostbare instrumenten.

De organisatie van het Accordeon en Trekzak Festival is in handen van de vrijwilligersvereniging van het Veenpark. De accordeonisten van het Veenpark zijn ook actief bij de organisatie betrokken.

Muzikanten kunnen zich nog aanmelden bij coördinator Jan Prins, telefoon 0591-353568 of e-mail: prinsenpaar@home.nl.