50 Plus vraagt om verhoogde spiegels bij ‘onoverzichtelijke’ ovonde Angelslo

Emmen – Waarom geen verhoogde spiegels bij de uitritten van de ovonde over de Rondweg bij de wijk Angelslo? Die vraag stelde raadslid Johan Grethe van de fractie 50 Plus tijdens de commissievergadering van woensdagavond.

Volgens Grethe is zijn fractie aangesproken door verschillende mensen over de onoverzichtelijke situatie op het knooppunt. Het hoge hekwerk maakte het vooral lastig om verkeer van links goed te zien aankomen. “Ik weet dat hierover vaker vragen zijn gesteld in de raad”, aldus Grethe. “Maar het wordt ervaren als een groot probleem.”

Wethouder René van der Weide toonde zich sceptisch. “Of het een groot probleem is, dat bewtijfel ik. Dat mensen er wat moeite mee hebben, kan ik me iets bij voorstellen.” De opzet van de ovonde ontmoedigt automobilisten bovendien om er niet te diep het gaspedaal in te trappen. Wat de verkeersveiligheid weer ten goede komt. “Als gemeente spreken wij ook veel partijen en ons hebben nog geen klachten bereikt en dat is voor mij het criterium dat de situatie veilig is.” Grethe merkte nog op dat door het succes van FC Emmen het bij het stadium ook een stuk drukker is geworden. Maar dat argument bracht Van der Weide ook niet op andere gedachten. “Voor nu zie ik geen aanleiding om hier iets te mee doen.”