Wakker Emmen: ‘Werkgroep Hondenbezitters Grote Rietplas niet gelukkig met plek hondenstrand’

Emmen – Hondenbezitters in de wijken Rietlanden en Parc Sandur kregen in maart goed nieuws te horen: er komt een speciaal hondenstrand bij de kanobaan van de Grote Rietplas.

Daarvoor maakten baasjes gebruik van een zwemstrand aan de zuidkant van de Grote Rietplas, vlak bij het Snippenveld. Deze plek wordt voornamelijk gebruikt door hondenbezitters om met hun honden in het water te gaan, maar dit ging ten wel koste van de kwaliteit van het zwemwater. Daarom werd er gekozen is voor deze oplossing.

Maar enkele maanden later is de vreugde toch behoorlijk gedaald, liet raadslid Eddy de Vries van Wakker Emmen woensdag tijdens de commissievergadering weten. “De kanobaan, wat eigenlijk een grote sloot is, vormt geen ideale uitlaatplek voor de honden. De combinatie met kanoërs, vissers en mountainbikers in het gebied is ook geen gelukkige.” Of wethouder René van der Weide niet eens in gesprek wou gaan met de werkgroep?

Van der Weide liet weten dat er vrijdag een gesprek gepland staat met de werkgroep. “We dachten een goede oplossing gevonden te hebben aan hoe de ruimte te verdelen onder de verschillende gebruikers. Bij de werkgroep heeft dit kennelijk niet tot tevredenheid geleid.” Vandaar dat de wethouder zo snel mogelijk met de hondenbezitters om tafel gaat, besloot hij.