Vernieuwde Albert Heijn Emmen opent zijn deuren

Emmen - Supermarktmanager Pieter van der Heiden en zijn team hebben woensdagochtend de deuren geopend van hun vernieuwde Albert Heijn in Emmen. De supermarkt in winkelcentrum De Weiert heeft het nieuwste winkelconcept van Albert Heijn.

Klanten vinden er een ruimer assortiment aan verse producten als groente, fruit, kant-en-klaarmaaltijden, brood, vleeswaren, kazen en borrelhapjes. Het afrekenen gaat sneller met zelfscankassa’s. Grote beeldschermen door de hele winkel bieden inspiratie met informatie over lekkere seizoensproducten en verrassende recepten.

Het was gezellig druk bij de heropening. ,Naar schatting waren er in het eerste uur al meer dan duizend bezoekers. We kregen meteen veel complimenten over de winkel. Klanten reageren enthousiast over het uitgebreide versaanbod en de overzichtelijke Bonusstraat", aldus de trotse supermarktmanager.

Dry misting

De vernieuwde supermarkt is weliswaar kleiner, maar dat zullen klanten nauwelijks merken. Door een slimme indeling zijn de afdelingen ruim van opzet. Al meteen na binnenkomst word je verrast met een wereld van verse groenten en fruit, van (lokale) telers in Nederland en daarbuiten. Opvallend is ‘dry misting’, een fijne verneveling van water waardoor groente en fruit langer vers blijven. Klanten kunnen gemakkelijker dan ooit kiezen voor vers, gezond en lekker eten met een brede selectie verspakketten en kant-en-klaarmaaltijden. ,,Ook kun je snoepgroente in elke gewenste hoeveelheid zelf scheppen”, zegt Van der Heiden. ,,En we hebben een sinaasappelpers waar je zelf verse jus d’orange kan tappen.”

Iets verderop vinden klanten heerlijk geurend vers brood zo uit de oven en taarten, gebak, koek en bonbons. Voor ontbijt, lunch en borrel is er een extra groot aanbod aan vleeswaren, kaas, worsten, tapas, olijven, salades en andere borrelhapjes. Medewerkers van Albert Heijn staan klaar om te adviseren over de nieuwste smaken en om verrassende borrelplanken te laten proeven.

Zelfscankassa

Alles binnen in de supermarkt is met respect voor het milieu verbouwd. De winkel heeft LED-verlichting en een installatie waarmee warmte terug wordt gewonnen. Gas wordt niet meer gebruikt en dat levert een forse energiebesparing op. ,,We hebben nog meer nieuwe technische snufjes”, vertelt  Pieter van der Heiden. ,,Zo kunnen klanten nu snel afrekenen bij een van de zes zelfscankassa’s. Met de handscanner of je mobiele telefoon scan je tijdens het winkelen de producten of je scant de boodschappen bij de zelfscankassa. Natuurlijk blijft het ook mogelijk om bij de caissière af te rekenen.”

Albert Heijn aan de Baander is maandag tot en met woensdag en zaterdag open van 8.00 tot 20.00 uur, donderdag en vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur en zondag van 10.00 tot 18.00 uur.