Emmen.Toen oplossing aflevering 144

Emmen - „Het was even goed nadenken maar de foto is genomen aan het eind van de Weerdingerstraat, ongeveer waar deze uitkomt op de Hondsrugweg en het Noordeind."

 "Links op de foto is nog een stukje te zien van het in de jaren 50 gebouwde woon- en winkelcomplex waarin ook de kledingzaak van Jedehu zat. Helemaal rechts op de foto nog een deel van het pand waarin nu nog Grieks restaurant Athena gevestigd is. In het midden is een winkelpand in aanbouw maar dat is inmiddels al weer jaren geleden verbouwd en uitgebreid. Nu zit daar onder meer een kapsalon in en op de eerste verdieping Doornbos Bedrijfsmakelaardij.” Dat schrijft Piet Naber.

Ook Tilly Leffers reageerde op de foto van vorige week en had het bij het goede eind. ,,Het lijkt heel veel op Weerdingerstraat. Waar omstreeks 1979 Skopje kwam en eerder Olieslager Verfhandel. Wij woonden toen links boven Slagerij Hommes (nu Jerusalem).”

Cees Grol kan zich nog herinneren dat er tijdens de bouw een jonge jongen gewond raakte na een ongeluk met een bouwlift. Hij vraagt zich af hoe het met hem is.

Zelf een leuke foto of herinnering om te delen?  Die kunt u sturen naar het gebruikelijke e-mail adres namelijk mail@persbureaumartinlaning.nl. Bellen mag natuurlijk ook via 06-51199666.