Plannen voor derde woontoren aan Kapelstraat

Emmen – Er zijn plannen voor nog een woontoren met 30 appartementen aan de Kapelstraat. Het wordt de derde toren nadat in voorgaande jaren de complexen De Angelino en De Boshof werden opgeleverd op de locaties van voorheen de Angelino Stichting en Automatiek Bos.

Het is niet bekend wie de toren gaat ontwikkelen. De beoogde grond in nog in handen van woningbouwcorporatie Lefier, die aanvankelijk zelf plannen had om er een derde woontoren te laten verrijzen. Volgens woordvoerder Elza Bulstra zijn die inmiddels van de baan. “We hebben zelf geen behoefte meer om op die plek een dergelijk aantal woningen te gaan bouwen.”

Vorig jaar februari kondigde de gemeente Emmen aan dat deze plek op het lijstje met te schrappen woningbouwlocaties stond. Wethouder Jisse Otter maakte toen bekend dat er een streep ging door zogenoemde slapende plannen in gebieden waar al jaren niets meer gebeurd. “Deze 'slapers' frustreren nieuwe woningbouwinitiatieven”, aldus Otter destijds. Initiatiefnemers kregen nog anderhalf jaar de tijd om met een concreet plan aan te komen. Daarna zou het echt einde verhaal zijn. De locatie aan de Kapelstraat stond ook op dat lijstje.

Privacy

Volgens Bulstra speelde die ontwikkeling ook een rol om de grond te verkopen. “Een partij heeft ons vervolgens benaderd dat hij interesse had. Maar dan moest er voor 1 juni wel een omgevingsvergunning worden aangevraagd. Dat is inmiddels gebeurd door deze partij.” Zodra dat papiertje is verstrekt gaat de perceel over in handen van de nieuwe eigenaar. Op zijn vroegst zal dat over zes weken zijn. In verband met de privacy kan Bulstra de identiteit van de koper niet prijsgeven.

BAD-gebouw

De meest logische kandidaat zou het Emmer bedrijf Brands Bouw zijn, aangezien deze aannemer ook verantwoordelijk is geweest voor de bouw van de andere twee torens en de Vlinderstate in dezelfde straat. Inmiddels is Brands al begonnen met de bouw van een luxe appartementencomplex op het terrein van het inmiddels gesloopte BAD-gebouw (gemeentelijk Bureau Administratieve Diensten). Maar ontwikkelaar Frederik Brands laat desgevraagd  weten dat hij hierin geen partij is.

Of de nieuwe toren dezelfde uitstraling en structuur krijgt als de twee andere, (ovaal van vorm, veel glas en zes bouwlagen) is niet bekend.