'Kans zeer groot dat terrein busremise Boklslootweg ingrijpende metamorfose ondergaat’

Emmen – De busremise met omliggende gronden aan de Eerste Bokslootweg in Emmen staat momenteel te koop voor 1,6 miljoen. In totaal gaat het om bijna 18.500 vierkante meter aan terrein.

Volgens Mikloos Knijff van Noordland Makelaars is herinrichting van het volledige gebied van bijna twee hectare de meest waarschijnlijke optie voor de locatie. "Ik acht die kans groter dan 50 procent."

De remise is in het bezit van vervoersmaatschappij Arriva, die weer wordt verhuurd aan Qbuzz voor de stalling van hun bussen. Eind dit jaar verhuist de laatstgenoemde partij echter naar een nieuwe busstalling aan de Tweede Bokslootweg, die momenteel in aanbouw is. Het nieuwe onderkomen heeft plaats voor ruim 60 bussen, met daarbij een overdekte tank- en wasgelegenheid. Het kantoorpersoneel en chauffeurs krijgen een eigen gebouw, met onder meer kantinevoorzieningen.

Cadeau

Daarmee komt de uit 1981 stammende remise leeg te staan. Reden voor Arriva om het pand en de omliggende gronden in de etalage te zetten. Ruim anderhalf miljoen euro voor deze plek klinkt veel, maar dat valt in de praktijk wel mee, aldus Knijff. “Feitelijk betaal je voor de grond en een kleine opslag voor de inpandige staalconstructie. In principe krijg je het gebouw er als het ware cadeau bij.”

Groter dan je denkt

Bovendien is de kavel groter dan in eerste instantie opvalt. “Het voorliggende grasveld en de bosschages tussen het pand tot aan de volkstuintjes bij het Enexiskantoor aan de Tweede Bokslootweg horen er ook bij.” Qua oppervlakte gaat het dus om ongeveer een vijfde van het Rensenpark.

Atlantis

Gezien de leeftijd van de remise en vooral de staat van onderhoud van het kantoorgedeelte acht Knijff de kans enorm groot dat het gehele gebied herontwikkeld gaat worden. Als voorbeeld haalt hij het terrein van de voormalige Ford en Thedinga garage aan de Atlantis en de Kapitein Nemostraat aan, die ruim tien jaar geleden werd heringericht. Een klus waar Noordland indertijd ook bij betrokken was. Op dat terrein bevinden zich tegenwoordig onder meer het kantoor van installatiebureau Harwig, het autobandencentrum van Heuver en verhuurbedrijf D.E.V. “Een soortgelijke ontwikkeling valt zeker niet uit te sluiten voor de percelen waar de remise op staat. In die richting moet je wel denken.”