Het Italiaanse Alan Red

Aangeboden door: Overhemden.com

Alan Red staat bekend om herenondergoed en T-shirts. Oorspronkelijk komt het merk uit Varese, Italië. De bekendste series van Alan Red in Nederland en België zijn de Derby, Vermont, Oklahoma en Virginia. Benieuwd naar het ontstaan van het merk? En wat onderscheidt Alan Red van de concurrenten? Waarom is Alan Red geschikt voor iedere man? Benieuwd? Lees dan snel verder!

Het ontstaan van het merk 

Het merk is geboren in 1996 in Varese, Italië (dicht bij Milaan) door de organisatie Magir. De naam Alan Red is afgeleid van de eigenaar 'Andrea Rossi'. Niet veel later is dat veranderd naar 'Andrea Red' en vervolgens naar het bekende 'Alan Red'. Het duurde niet lang voordat het merk bekend was in Nederland en België. Het staat bekend als leverancier van modebewuste basics - ondergoed en T-shirts. Met oog voor detail en een strategische bedrijfsvoering slaagt Alan Red erin om al jaren aan de top te concurreren. 

Wat onderscheidt Alan Red van de concurrent? 

Inmiddels heeft Alan Red veel (succesvolle) series gelanceerd. Ze zijn begonnen met de basic T-shirts. De basic T-shirts van Alan Red zijn langer dan gemiddeld met als reden dat ze niet uit je broek kruipen. De T-shirts sluiten perfect aan op het lichaam en zijn vrijwel onzichtbaar als ondershirt. De T-shirts zijn beschikbaar in twee soorten materialen: 100% katoen of lycra stretch. Een paar jaar na het ontstaan zijn de onderbroeken erbij gekomen - Alan Red Underwear. Het fijne aan Alan Red is dat het een optimaal draagcomfort heeft. Het is vormvast en het ondergoed lubbert niet aan het eind van de dag of enkele keren wassen. 

Waarom Alan Red geschikt is voor iedere man 

Het is een merk met verschillende populaire series die aansluiten bij de behoeftes van iedere man. Voor het gemak hebben alle T-shirts een eigen naam. Zo weet je altijd welk T-shirt je nodig hebt. Ben je op zoek naar een regular fit T-shirt dan zijn de Derby, Virginia en Vermont geschikt voor je. Deze hebben een ronde- of v-hals en zijn gemaakt van 100% katoen. Er zit geen stretch in. De boord is gemaakt van lycra zodat het shirt lang in model blijft. Wil je een T-shirt dat meer aansluit om comfortabel onder een heren overhemd te dragen, kies dan voor een Dean, Montana, Minto, Olbia en Oslo. Afhankelijk van het gekozen model is het gemaakt van 100% katoen of een mix van 93% katoen en 7% elastaan. Door de pasvorm sluit dit T-shirt meer aan op het lichaam en zijn deze shirts praktisch voor mannen die veel getailleerde overhemden dragen. Een goede garderobe begint bij de juiste basis.