Dorpsbestuur Klazienaveen baalt van diefstal en vernielen van straatnaamborden

Klazienaveen – Was eerst het Zustermonument het mikpunt van vernielingen, nu lijken vandalen hun pijlen in Klazienaveen te hebben gericht op verkeersborden.

Twintig stuks werden in de afgelopen periode gestolen of vernield. Volgens woordvoerder Jan Gerfen van EOP Klazienaveen is het voorlopig dieptepunt bereikt met het aantreffen van een met luchtkogels bewerkt bordje van de Stellingstraat.

“Het is echt ongelofelijk”, verzucht Gerfen. Volgens de zegsman gaat het om ongeveer acht straatnaambordjes en waarschuwingsbordjes bij locaties waar het voor honden verboden is te poepen. In een geval werd vijf keer het exemplaar van dezelfde straat gestolen. Dieptepunt is volgens Gerfen het weergevonden bordje van de Stellingstraat. "Die heeft iemand doorzeefd met luchtdrukkogels."

Aangifte is er niet gedaan. “Dat is aan de gemeente bij wie wij al deze gevallen hebben gemeld.” Gerfen veroordeelt de vernielzucht als diepbedroevend. “Het is triest dat er ’s nachts mensen bij het pad lopen met gereedschap om straatnaamborden weg te halen.”

Inmiddels zijn er nieuwe bordjes besteld en bij de straten in ieder geval alweer herplaatst. “Dat gaat gelukkig snel.” Aan de andere kant kosten deze ondoordachte acties klauwen met geld, aldus Gerfen. “Laat ze nu maar stoppen met deze onzin en blijf van andermans spullen af.”

Volgens woordvoerder René Nanninga van de gemeente Emmen is er inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Volgens hem zijn er in de afgelopen zes weken tien stuks verdwenen. De waarde van een bord bedraagt 50 euro minus de plaatsingskosten.