Inbreker (37) Dansschool Postma krijgt werkstraf van 120 uur

Emmen - De politierechter in Assen heeft dinsdagochtend een 37-jarige man uit Emmen veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur voor inbraak, omdat hij vorig jaar op 19 augustus Dansschool Postma een inbraak pleegde. De straf had de officier van justitie ook geëist.

De man kwam binnen door een raam te forceren. Bij de inbraak maakte hij de kassa en twee flessen sterke drank buit. De drankendief kon door getuigenverklaringen snel worden opgespoord. Eenmaal opgepakt werd hij 18 dagen vastgezet. De kassa werd bij de man teruggevonden.

De Emmenaar verscheen dinsdag niet op zitting, maar zijn raadsvrouw wel. Zij vond de eis van officier veel te hoog. ,,Hij heeft al 18 dagen vastgezeten." Maar de rechter oordeelde dat een forse werkstraf op zijn plaats was. ,,Hij heeft ingebroken. Dat zijn verzwarende omstandigheden."

De eigenaar van de dansschool claimde 200 euro voor de beschadigde kassa. Maar de rechter wees deze claim af, omdat nergens uit bleek hoezeer de kassa beschadigd was. Eén fles sterke drank ter waarde van twintig euro moet de Emmenaar terugbetalen. De andere gestolen fles werd later weer teruggebracht naar de dansschool.

De Emmenaar is in januari nog door de politierechter veroordeeld geweest voor rijden onder invloed. Hij kreeg toen een boete van 300 euro opgelegd (ADP).