Zorgorganisaties vragen inwoners gemeente Emmen naar mening over zorg

Emmen - De Treant zorggroep, huisartsen en zorgverzekeraars willen de mening van inwoners uit de regio Emmen horen over de zorg. Daarom is er de op maandag 17 juni van 19.00 – 20.30 uur een informatiebijeenkomst in Woonwijkcentrum Oostermarke, Veenkampenweg 110 in Emmen.

In februari presenteerden ziekenhuizen, huisartsen en zorgverzekeraars plannen om de zorg in de regio beschikbaar te houden, de zorg anders in te richten en waar mogelijk te verbeteren. Het plan betekent bijvoorbeeld dat de “ingewikkelde” ziekenhuiszorg van de ziekenhuizen van Treant geconcentreerd wordt in Emmen.

Denk aan spoedopnames, acute operaties en diagnoses met een hoge waarschijnlijkheid van opname. De zorg die goed te plannen is, zoals mammachirurgie, orthopedie en ouderenzorg wordt verplaatst naar de Treant ziekenhuizen in Stadskanaal en Hoogeveen. De plannen werden de afgelopen maanden besproken met gemeenten, politici, Zorgbelang Drenthe en vele organisaties in de zorg, zoals de ambulancedienst.

Inwoners uit de regio worden daarom uitgenodigd om ook hun bevindingen te uiten. Huisartsen en specialisten zijn aanwezig om toelichting te geven op de plannen.

Aanmelden kan eenvoudig via de website. Of geef het telefonisch door via 0528 28 67 45. Meer informatie op www.zorgvoorregio.nl