Tessa Hilbrands vervolgt handballoopbaan in Venlo

Oosterhesselen - Tessa Hilbrands heeft een nieuwe club gevonden na de ondergang van Dalfsen. De 20-jarige rechter hoekspeelster uit Oosterhesselen gaat aan de slag bij HandbaL Venlo, dat eveneens actief is in de eredivisie.

De oud-jeugdinternational koos vorig jaar met de overstap van E&O naar Dalfsen voor zekerheid, maar de gelouterde Overijsselse eredivisieclub trok begin dit jaar vrij onverwacht de stekker uit het tophandbal.

"Ik had het prima naar mijn zin bij Dalfsen. Het is jammer dat het zo is gelopen, maar ik ben wel heel blij met de overstap naar HandbaL Venlo. In Noord-Limburg ligt in alle opzichten een heel mooi perspectief. De club bruist van ambitie en dat spreekt mij erg aan." Ze zag zichzelf ook niet op een lager niveau spelen. Dat zou voor de speelster uit Oosterhesselen een te grote stap terug zijn geweest.

Sterke en hechte groep

De keuze voor Venlo lag voor de hand. "Het is een sterke en hechte groep, die de bereidheid heeft om hard te werk en resultaat te behalen. Daarnaast spreekt ook de spontaniteit en de sfeer mij aan. Ik denk dat er voor komend seizoen een prima basis ligt. Met deze brede selectie kunnen we zeker meedoen om de bovenste plaatsen in de eredivisie", is de verwachting van Tessa Hilbrands.

Studie Facility Management

Vanwege haar studie Facility Management aan de Hanzehogeschool in Groningen zag Tessa een overgang naar het buitenland voorlopig nog niet zitten. ‘Ik vind handbal heel leuk, maar als ik met mijn studie stop, is het lastiger om later ergens aan de slag te gaan. Daarom wil ik mijn studie wel afmaken.’

Tessa woont tijdelijk weer in Oosterhesselen. ‘Het afgelopen jaar heb ik in Dalfsen gewoond. Het komende halfjaar zal ik vanwege de afronding van mijn studie in Groningen gaan pendelen tussen Drenthe en Noord-:Limburg. Vanaf eind januari vestig ik mij in Venlo en zal daar ook afstuderen.’