Dalen promoveert in zinderend slotstuk naar de 2e klasse

Dalen - De hoofdmacht van Dalen keert na drie seizoenen terug naar de 2e klasse. De ploeg van vertrekkend coach Bert Doldersum won pinkstermaandag in een zinderend slotstuk met 3-4 - na verlenging - van competitiegenoot FC Ter Apel ’96.

Op de overwinning viel weinig af te dingen, maar Dalen verspeelde pal voor het verstrijken van de reguliere speeltijd een zeker lijkende 1-3 zege. Diep in blessuretijd kwamen de Groningers nog terug tot 3-3. In de bloedstollende verlenging maakten de Dalenaren met dank aan matchwinnaar Tijmen Venhorst het verschil: 3-4

Niet te vervelen

Het publiek hoefde zich op het neutraal terrein van sportpark HOC in Odoorn nauwelijks te vervelen. Dat begon al na amper negen minuten, toen Patrick Bults een corner in één keer achter de verbouwereerde Dalen-doelman Rick Braam binnenschoot. De amusementswaarde bleef hoog en er waren kansen over en weer. Nog binnen het kwartier repareerde Dalen de schade: Kjetil Brand bracht de ploegen weer in evenwicht. Dalen tankte zelfvertrouwen en na ruim een halfuur spelen kwam de ploeg van Bert Doldersum door een prachtig schot van Nick Schuiling op 1-2. Dat was ook de ruststand.

Feeststemming

De tweede helft was weliswaar van minder niveau, maar de spanning vergoedde veel. Het werd een intensieve strijd waarin Dalen alles moest geven en dat heeft de equipe ook gedaan. Zes minuten voor het eindsignaal van scheidsrechter Nick Alberts leek de beslissing te vallen. Invaller Wim Steege stond amper een minuut in het veld en scoorde de 1-3. Het legioen uit Dalen was al in feeststemming, maar in blessuretijd ging het alsnog mis. Reinier de Boer werd met twee keer geel en dus rood van veld gezonden en FC Ter Apel’96 profiteerde optimaal van de man-meer-situatie. In de dying seconds konden de Dalenaren hun ogen niet geloven werd het nog 3-3. Daarmee dwongen de Groningers een verlenging af.

Bloedstollend

Dalen rechtte de rug en kwam in de eerste helft van de verlenging op de 3-4 door een doelpunt van Tijmen Venhorst, Nog voor het verstrijken van de eerste helft werd Jordy Veninga van FC Ter Apel’96 door arbiter Alberts met een rode kaart van het veld gezonden en dus was het waar 10 tegen 10. Ook in de tweede part van de verlenging bleef het ongekend spannend, maar de Dalenaren hielden het hoofd koel en trokken de zwaarbevochten zege over de streep. Het legioen uit Dalen heeft er even op moeten wachten, maar als het eindsignaal van scheidsrechter Alberts klikt, is er de ontlading. Feestende spelers en gejuich bij het publiek”. Dalen speelt komend seizoen in de 2e klasse.

Tijmen Venhorst

Aanvoerder en matchwinnaar Tijmen Venhorst keek vooraf met zelfvertrouwen en optimisme naar tweede pinksterdag. Dat vertrouwen werd in Odoorn niet beschaamd. ‘Het was vandaag sowieso een bijzondere wedstrijd. We nemen afscheid van de complete technische staf. Het is natuurlijk fantastisch dat we Bert Doldersum, Albert Meppelink, Gert Veenstra en Thieme Mennink nu met een onvergetelijk promotiefeest kunnen uitzwaaien. Dat verdienen de mannen, want ze hebben een mooie staat van dienst opgebouwd. Ik kijk ook even naar Bert Meppelink. De routinier neemt hier Odoorn - na ruim 300 competitiewedstrijden - afscheid van de hoofdmacht van Dalen.

Voor Dalen - dat de afgelopen twee seizoenen tegen Forward en Emmeloord in de nacompetitie strandde - was het in Odoorn een ongekende apotheose. In een triomfantelijke sfeer was het voor Bert Doldersum c.s. ongekend om de competitie zo te beëindigen.

Vanaf komend seizoen staat Michel Kerkdijk (31) uit Schoonebeek aan het roer van de kersverse 2e klasser.