Poplab Academy bij Toolbox Emmen

Emmen - Stichting Kunst & Cultuur is op zoek naar popmuzikanten en creatieve makers uit andere kunstdisciplines om mee samen te werken aan bijzondere crossovers en podiumpresentaties. Hiervoor vindt zondag 23 juni bij Toolbox Emmen een Poplab Academy plaats.

Dat gebeurt in samenwerking met The Bake Shop. Poplab Academy is voor popmuzikanten, filmmakers, dansers, beeldende kunstenaars, theaterdieren, producers en rappers uit Zuidoost-Drenthe die openstaan voor het experiment en met anderen willen werken aan nieuwe initiatieven. Op het programma staan een kort informatief gedeelte over Poplab Drenthe - waar de Academy onder valt - en Up North, het Noordelijk laboratorium voor urban- en popcultuur.

Daarna brainstormen alle aanwezigen onder leiding van Ton Brandse van de Academie voor Popcultuur en Ellen de Haan van About:Blank over nieuwe producties. Voor de beste ideeën is budget beschikbaar om deze uit te voeren. Aanmelden kan via jan@kunstencultuur.nl.

Popcultuur

Poplab Drenthe is een creatieve broedplaats voor iedereen die actief is of wil zijn in de popcultuur. Op dit moment is een aantal projecten in ontwikkeling. Zo komt er in september een theatrale en muzikale uitvoering van het spraakmakende album Appleknockers Flophouse van Cuby + Blizzards. En op 6 juli krijgt een aantal popnummers van Drentse singer-songwriters een techno-sausje tijdens het Uhm festival in Assen.

Poplab Drenthe is een activiteit van Stichting Kunst & Cultuur en wordt gefinancierd door de provincie Drenthe en het VSBfonds. Beide organisaties stimuleren talentontwikkeling en bijzondere producties.

Bekijk ook www.poplabdrenthe.nl.