DSM Emmen opent nieuwe productielijn

Emmen - Koninklijke DSM opent vandaag een nieuwe productielijn in Emmen voor hoogwaardige en duurzame specialty-polymeren.

Dat zijn halffabricaten die een unieke combinatie van elasticiteit, hoge temperatuurweerstand en mechanische eigenschappen en uitstekende verwerkingseigenschappen hebben.

De nieuwe productielijn stelt het wetenschappelijk bedrijf in voeding, gezondheid en duurzaamheid in staat te voldoen aan de groeiende vraag naar Arnitel high-performance ThermoPlastic Copolyesters (TPCs). Arnitel wordt in een breed scala aan toepassingen gebruikt – van draden en kabels, luchtkanalen en bedrading in auto’s, tot verpakking en outdoor-kleding, meubels en 3D-printen en is een lichter en milieuvriendelijker alternatief voor standaard rubber, wat voor minder milieu-impact en uiteindelijk lagere systeemkosten zorgt.

Productietoename van twintig procent

De nieuwe productielijn betekent een capaciteitstoename van 20% en onderstreept de bijdrage die DSM levert aan de economische ontwikkeling van de provincie Drenthe. In de afgelopen vijf jaar hebben de continue investeringen van DSM ervoor gezorgd dat haar productiefaciliteit in Emmen is veranderd in een ultramoderne productiefaciliteit voor hoogwaardige kunststoffen die duurzame directe en indirecte werkgelegenheid biedt aan honderden mensen in de provincie Drenthe.

Directeur Kees van der Sluijs van DSM Engineering Plastics: “We zien een stijgende vraag naar Arnitel voor diverse toepassingsgebieden, waaronder voor automobiele en industriële toepassingen en voor consumentenproducten. Deze capaciteitsuitbreiding in Emmen onderstreept de inzet van DSM voor zijn klanten en de sectoren die we bedienen.”

Bij de DSM vestiging in Emmen werken 370 medewerkers.