Fair ‘In ’t Gras’ telt ruim honderd standhouders

Valthe - Het dorp Valthe staat zondag 16 juni in het teken van de 23e editie van de boeren-, burgers en buitenfair ‘In ’t Gras’. Op het evenement aan de Odoornerweg, dat toegankelijk is van 10.00 tot 17.00 uur, zijn meer dan honderd standhouders aanwezig.

Zij bieden onder meer antiek, curiosa, keramiek, sieraden, kunst, glaswerk, tuincreaties en decoraties voor huis en tuin, beelden en handgeweven kleding aan. Daarnaast zijn er kramen met Engelse cake en thee, Thais aardewerk, Oosterse cadeauartikelen, viltproducten, droogbloemstukken, schilderijen, fonteinen, kleiartikelen, glas in lood, bloemen en planten aanwezig.

Bezoekers kunnen smullen van versgebakken Drentse knieperties, honing, aardbeien met slagroom of genieten van een lekkere paling. Er worden allerlei hapjes en drankjes geserveerd. Tevens kan men genieten van de kleurrijke fantasievolle wereld van verschillende kunstschilders.

Er zijn muzikale optredens van onder andere Marco Warta en Wim Jan Eikens. Ook straatartiest De Vliegende Hollander treedt op. Verder zijn de contactclowns Daantje, Coosje en hobbyfotografe Sunshine Shot aanwezig. Kinderen kunnen gratis pottenbakken, grabbelen in de grabbelton, schminken of zelf een schilderij maken onder begeleiding in de pagodetent.