Beachvolleybal Ermerstrand strikt Sam Feldt als hoofdact

Erm – Niemand minder dan Sam Feldt is gestrikt als hoofdact voor het festivalprogramma van Beachvolleybal Ermerstrand. De wereldberoemde dj staat op zaterdag 6 juli in het roemruchte Zandkasteel aan het Ermerstrand.

Het bekende beachvolleybaltoernooi weet steeds hogere ogen te gooien. Dit jaar doen er een recordaantal teams (450!) mee, een absoluut hoogtepunt. Tegelijkertijd zet het bijbehorende festivalprogramma (dit jaar op de avonden van vrijdag 5 en zaterdag 6 juli) zichzelf ook steeds beter op de kaart. Volgens woordvoerder Janwillem Naaldenberg heeft het entertainmentdeel van het sportevenement ook een behoorlijke groei doorgemaakt. “In de afgelopen jaren zie je dat het van een soort tentfeest veranderd is in een heus festival.”

Leveltje hoger

Voor dit jaar wenste de organisatie dan ook weer een ‘leveltje’ hoger te gaan met het aantrekken van Feldt, die dikke hits scoorde met Down For Anything, The Devil’s Tears, Be My Lover en Summer On You. “Het is de eerste keer dat we een naam van dit kaliber wisten vast te leggen. Wonder boven wonder heeft hij een gaatje in zijn drukke internationale schema weten te vinden om naar Erm te komen.

Heel veel confetti

Voor vrijdag zijn Young Felix en Poke Pokro in stelling gebracht. Rode draad door het gehele feestprogramma is de Buurman en Buurman Show van Ron Buurman en Bernard Boumans. “Die twee vormen al jaren de drijvende kracht achter het festival.” De gehele line up moet zorgen voor een stevige show vol vuurwerk, lasers, licht en heel veel confetti.

Nieuw dit jaar verder is de indeling naar leeftijd op beide avonden. De vrijdag is toegankelijk voor bezoekers vanaf 16 plus en de zaterdag vanaf 18 plus. “We willen voor elke doelgroep zo gericht mogelijk iets leuks bieden. Vandaar dat onderscheid.”

Rood omcirkeld

De gestage populariteit van deze avonden bewijzen dat een behoefte aan een dergelijk regionaal evenement groot is. “Bij velen staat de datum al maanden van tevoren rood omcirkeld in de agenda. De behoefte is groot.” Volgens Naaldenberg bracht het festival vorig jaar 5000 man op de been. De verwachting is dat dat aantal dit jaar geëvenaard of overtroffen wordt.