Viaduct N34 bij Klooster is geopend

Coevorden - Met het weghalen van de pylonen werd dinsdagmiddag het nieuwe viaduct over de N34 bij Klooster geopend. Chauffeurs lieten de claxons van hun vrachtwagens klinken toen zij voor de eerste keer over het viaduct reden.

Na het welkomstwoord van Marinus Pasjes vertelde gedeputeerde Henk Brink blij te zijn nog net de openingshandeling te kunnen verrichten. Woensdag worden de gedeputeerden geïnstalleerd. Brink is er weer bij, maar de verkeersportefeuille gaat naar Cees Bijl. Hij gaf de gemeente Coevorden een compliment wat betreft de plannen voor de zuidelijke ontsluitingsweg, die aansluit op de Hunebed Highway oftewel de N34.

Wethouder Jeroen Huizing bedankte wethouder Alwin te Rietstap van de gemeente Hardenberg voor de prima samenwerking, waarbij grensoverschrijdend wordt gewerkt. Te Rietstap is "een beetje jaloers" op Drenthe vanwege de verdubbeling van de N34.

“Toch bestaat er wel een grens”, zei Huizing, waarop hij Gerard Kroeze uit Coevorden uitnodigde zijn verhaal te doen. Kroeze was rond de werkzaamheden met zijn detector op pad en had al diverse munten gevonden. In augustus 2017 stuitte hij op een voorwerp, waarvan hij eerst dacht dat het een vliegtuigbom of kanon was. Dat bleek niet het geval: het was een grenspaal uit 1891 met daarop de wapens van de provincies Drenthe en Overijssel. Deze paal heeft nu een plekje aan de parallelweg langs de N34 gekregen en werd tijdens de openstelling van het viaduct onthuld.