Deroepert
Door Henk Folkerts

The Spy and the Butcher

Emmen - De winnaar van de Emmer Cultuurprijs is wat mij betreft bekend. Hoezo staan we weer op de laatste plaats van de Atlas voor Gemeenten 2019?

Een kleine opsomming van allerlei evenementen van afgelopen zaterdagavond. De voorstelling Zoo Mooi in het Rensenpark, De Retro Show bij Groothuis, The Pink Floyd Sound in een goed gevuld Atlas Theater, het Pitfest in Erica.

Zelf was ik aanwezig bij het The Spy and the Butcher festival in de Grote Kerk. Bij de meeste artiesten die ik daar heb gezien was ik verbaasd over hun muzikaliteit, hun passie en hun kwetsbaarheid. Mooi om ze te horen zingen over hun onzekerheden of over zaken waar ze bang voor zijn. Zulke zaken raken me en zetten me nou eenmaal.

Wat dat betreft spande Hannah Mae en haar band de kroon. Ze zong bijvoorbeeld over haar papa en mama (zo zei ze het). Ze verplaatste zich in haar vader en moeder, want nu het zo goed met haar gaat en ze letterlijk en figuurlijk zoveel kilometers maakt, kon ze zich bedenken dat haar ouders zich wel zorgen over haar zouden maken. Maar dat was niet nodig, want “Ik zal voor altijd jullie kleine meid zijn”. Is dat lief of niet! Overigens een enorm talent Hannah Mae; en gewoon uit Emmen.

The Spy and the Butcher was uitstekend georganiseerd door Evert Hoven uit Erica en zijn vrijwilligers. Evert ondersteunt op allerlei gebied veel jonge artiesten in de start van hun carrière. Jonge artiesten die hard op weg zijn hun weg naar een groter publiek op de vaderlandse poppodia te vinden. Maar ook de vrijwilligers zet hij in hun kracht door ze dat te laten doen waar ze goed in zijn, presenteren, fotograferen etc.

Wat mij betreft is Evert Hoven nu al de winnaar van de Emmer cultuurprijs 2019.