VriendenLoterij vervult hartenwens Emmenaar

Emmen - Dennis de Jong uit Emmen kan dankzij een bijdrage uit het VriendenFonds van de VriendenLoterij zijn rijbewijs halen. Daarmee gaat zijn hartenwens in vervulling.

Everyday Heroes, dat mensen helpt met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan, had een aanvraag bij het fonds ingediend. Fleur Mackay-Bijl van Everyday Heroes: ,,Wij helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door ze praktische oplossingen te bieden om de kans op een baan te vergroten. Dennis is een van de doorzetters die wij helpen. Hij laat zijn autisme niet in de weg staan om zijn toekomst zeker te stellen. Momenteel heeft Dennis nog geen baan, maar hij zou dolgraag aan de slag gaan als koerier. Er is echter iets dat mist om als koerier te werken: een rijbewijs. We zijn heel blij dat we hem via het VriendenFonds kunnen helpen om zijn droom te verwezenlijken."

Dennis de Jong reageert verrast: ,,Hier ben ik heel erg blij mee! Ik wil mijn rijbewijs halen om dat in eerste instantie puur voor werk te gebruiken: om mijn kans op werk als koerier te vergroten. Daarna zou ik graag door willen groeien naar taxi- en vrachtwagenchauffeur."