FC Emmen sluit deal met Hummel

Emmen - FC Emmen speelt het komende eredivisieseizoen in nieuwe tenues van het merk Hummel. De kersverse partners zetten donderdag hun handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst voor tenminste drie seizoenen. De shirts worden eind juni gepresenteerd en gaan dan ook in de verkoop.

Bas Dost, René Grummel, Michel van Oostrum en Ben Haverkort: deze iconische FC Emmen-spelers waren eerder al in Hummel te bewonderen.

In het verleden werkten de club en het kledingmerk, beide gevestigd in het oosten van het land, al meerdere malen samen. Met ingang van seizoen 2019/2020 maakt het partnership een comeback die, zoals de afgelopen weken duidelijk werd, voor het eerst in de eredivisie zal plaatsvinden.

'Strak en stijlvol'

De ontwikkeling van de nieuwe wedstrijdkleding is op dit moment in volle gang. Een gezamenlijk proces, met unieke, custom-made shirts als resultaat. Het thuistenue uiteraard in de traditionele FC Emmen-kleuren, met - tipje van de sluier - het rood-wit-rood terug zoals het hoort en de provincie Drenthe verwerkt in de details. Het uittenue blijft nog even geheim maar wordt, in de woorden van het designteam, "strak en stijlvol".

Ben Haverkort, directeur FC Emmen, is enthousiast over de hernieuwde samenwerking: "Vanaf januari kwamen wij in gesprek met Hummel. Uit het verleden weten wij dat hummel een zeer betrouwbare partner was van FC Emmen. Het is fantastisch om nu op eredivisieniveau weer samen te mogen werken. Samen gaan we een mooie toekomst tegemoet!"

Marthijn Pothoven, algemeen directeur Deventrade BV: "Het karakter van de club FC Emmen past uitstekend bij ons, het is niet voor niets dat we in het verleden al vaker hebben samengewerkt. En nu voor het eerst in de eredivisie! Hoewel de samenwerking daar zeker niet van afhing, zijn we daar natuurlijk wel erg blij mee. We verheugen ons dan ook enorm op de komende seizoenen! Het is mooi om de ontwikkeling van deze ploeg van dichtbij mee te maken en onderdeel te zijn van het groeiproces."