Daglens staat centraal bij opticien Bij Maarten

Emmen - De daglens staat zaterdag 25 mei centraal bij opticien Bij Maarten. Dan wordt het DaglensEvent gehouden in de winkel aan de Noorderstraat in Emmen.

Er wordt persoonlijk advies gegeven, er staat wat lekkers klaar en er is een Escape Room. Slaag jij erin om uit de EyeScape Room te breken, dan ligt er in de kluis een leuke prijs voor je klaar. Je kan meteen lenzen laten aanpassen en een set proeflenzen mee naar huis nemen.

Contactlenzen bestaan al een aantal decennia. In het begin waren dit voornamelijk ‘harde’ contactlenzen die voor een langere periode gebruikt konden worden. Door nieuwe technieken kwamen in de jaren zeventig de zachte contactlenzen beschikbaar. Deze lenzen hebben sindsdien een indrukwekkende ontwikkeling ondergaan. Van contactlenzen voor een jaar, naar lenzen die een maand gebruikt konden worden. De laatste jaren is er een verschuiving naar contactlenzen die dagelijks vervangen worden; kortweg ‘daglenzen’ genoemd.

Daglenzen voelen optimaal aan en bieden een hele dag goed zicht. Dat zijn grote voordelen van het dragen van daglenzen. Daarnaast is het zeer gebruiksvriendelijk, omdat je je niet druk hoeft te maken over het onderhoud. En tenslotte is het ook nog eens één van de meest veilige manieren van contactlens dragen. Daglenzen zijn in vrijwel alle gangbare sterkten te verkrijgen. Of je nu ver- of bijziend bent of een cilinder nodig hebt. Zelfs ter vervanging van een leesbril.

Meer informatie: www.bijmaarten.nl of telefoon 0591-612418.