Ingo Leth bereikt finale tentoonstelling Lang Leve Rembrandt van Rijksmuseum

Emmen - Kunstenaar Ingo Leth uit Emmen is doorgedrongen tot de finaleronde van de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt van het Rijksmuseum in Amsterdam. De jury koos zijn schilderij 'Letter from Rembrandt' uit ruim 8000 andere inzendingen. Intotaal zijn 600 schilderijen geselecteerd voor de finale.

Half juni buigt een kennersjury zich over de overgebleven kunstwerken. In deze jury zitten ondermeer Pieter Roelofs (hoofd schilder- en beeldhouwkunst Rijksmuseum), Irma de Bruijne (hoofd ateliers Rijksmuseum) en kunstenares Lita Cabellut. Zij bepalen of het schilderij van Ingo Leth een plekje krijgt op de twee maanden zomertentoonstelling in het Rijksmuseum.

Trots

Leth is buitengewoon trots dat zijn productie tot de finale is doorgedrongen. "Ik heb hier zes weken aan gewerkt en alles gegeven wat in mij zat. Het is echt een eer dat mijn werk uit duizenden inzendingen gekozen is. Hopelijk verover ik ook dat plekje in het Rijksmuseum. Dat zou echt ongelofelijk mooi zijn."

Tentoonstelling

Eind juni hoort hij of 'Letter from Rembrandt' tot de gekozen kunstwerken hoort. Als dat het geval is krijgt het doek van 15 juli tot 21 september een plekje in de tentoonstelling in Nederlands beroemdste museum.